28 octubre

Equips fonamentals per als teus esdeveniments (I): so i microfonia

En l’organització d’esdeveniments audiovisuals hi ha una sèrie d’equips que resulten fonamentals per poder aconseguir l’èxit. Des del blog d’Eikonos volem parlar d’un d’aquests equips que es necessiten en tot esdeveniment audiovisual. Parlem, clar dels equips de so i microfonia per esdeveniments.

A l’hora de realitzar un disseny de so eficient per a un esdeveniment s’han de tenir en compte diversos aspectes que van a afavorir la transmissió dels missatges i la comunicació entre els ponents i els assistents. Aspectes com les característiques de la ubicació, les seves condicions o els equips disponibles són bàsics en aquest sentit.

Comptar amb ajuda professional per a l’organització d’esdeveniments audiovisuals és ja una garantia per tenir la total seguretat de la bona planificació de l’esdeveniment. Sense aquesta ajuda professional resulta realment complicat comptar amb tots els mitjans i coneixements necessaris per aconseguir-ho.

L’assessoria professional ens servirà per no haver de preocupar-nos per certs aspectes, ja que en el cas del so, l’equip tècnic ja s’encarrega d’escollir els millors equips per obtenir la millor sonorització possible en tot el recinte i per tots els assistents.

 

La microfonia en els esdeveniments audiovisuals

En el cas de la microfonia d’un esdeveniment sí que convé tenir en compte certs aspectes importants per saber què necessitem per a l’esdeveniment audiovisual. Per començar, convé conèixer si necessitem micròfons sense fils o no. Això ho decidirem en funció de les característiques de l’esdeveniment i de les necessitats que vagin a tenir els ponents. Si no hi ha necessitat de moviment, optar per micròfons amb cable serà l’opció més econòmica.

En canvi, per als esdeveniments en què hi hagin desplaçaments o s’interactua, els micròfons sense fils seran els idonis per oferir els millors resultats i també una imatge professional. Aquests micròfons poden ser de diversos tipus com de mà, de corbata, de diadema, etc.

Les fonts de so també marquen una classificació en els micròfons. Aquests són els diferents tipus:

  • Unidireccionals: Aquest tipus de micròfon capten el so que es projecta enfront del mateix, en canvi, el so de fons i altres sorolls no queden registrats.
  • Bidireccionals: Els micròfons bidireccionals capten els sons que provenen de dos canals diferents. Per exemple, en una conversa entre dos interlocutors, són capaços de captar les dues veus per igual aconseguint el mateix volum i intensitat.
  • Omnidireccionals: A diferència dels dos anteriors, els micròfons omnidireccionals capten tot el so que s’emet al seu voltant sense distingir entre veus, sorolls o altres sons.

Els equips de so i microfonia juguen un paper molt rellevant en qualsevol esdeveniment audiovisual, són un dels bàsics que no poden faltar. Més endavant també dedicarem un article a un altre dels equips bàsics dels esdeveniments audiovisuals: els equips d’il·luminació.

De moment, us convidem a consultar la resta d’articles del nostre blog i a visitar-nos cada setmana per conèixer les últimes novetats sobre el sector audiovisual a España.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.