09 enero
alquiler de equipos de sonido

Equips de so per completar una bona experiència en esdeveniments

No hi ha sensació més plaent que la de comprovar que tot el nostre esdeveniment ha sortit a la perfecció. Darrere hi ha mesos de treball i l’esforç d’un equip multidisciplinar que asseguri l’èxit.

Moltes vegades no ho tenim internament, bé perquè no tenim personal que sàpiga utilitzar-ho o simplement perquè el necessitem de manera puntual. I és normal. En aquestes situacions hi ha una alternativa que indiscutiblement és la més adequada: el lloguer d’equips de soNo només assegurarem tenir la millor tecnologia pel nostres esdeveniment si no també als tècnics que sàpiguen treure-li el rendiment que ofereix.  

 

Què cal analitzar a nivell d’equips de so davant d’un esdeveniment? 

Tot esdeveniment, sigui de la naturalesa que sigui, exigeix que la transmissió del missatge sonor sigui de qualitat i assegurar la bona comprensió i intel·ligibilitat. És a dir, no es tracte de que no soni alt; ha de sonar bé. No és únicament una qüestió de pressió sonora, encara que sigui el que la majoria cregui.

Per això, abans de l’esdeveniment el ideal és que els professionals de l’empresa de so analitzin correctament l’espai, com s’han de col·locar els equips de so, on han d’anar els ponents i així, avançar-nos a les possibles dificultats acústiques amb les que ens puguem trobar.

A la vegada, el que serveix per un esdeveniment o espai no té per què servir per a un altra. Treballarem en sales completament diferents i d’aquí que cada ocasió necessiti un anàlisis de les condicions necessàries en funció de les seves característiques: número d’assistents, tipologia de l’acte, característiques acústiques del recinte, tipus de recinte o espai en el que es situa l’acte, equip audiovisual que s’utilitzarà… L’objectiu sempre és el mateix: assegurar un so clar, nítid i de qualitat per aconseguir una bona experiència per part dels assistents.

Així mateix, hem de pensar en la trobada com a una cosa global. No només s’ha de pensar en la presentació o les ponències de l’esdeveniment, l’equip de so també ha d’estar present en la música dels moments previs, dels descansos i de l’acomiadament; és fonamental crear una experiència sensorial detallada i precisa per a cada moment, crear una atmosfera que es centri en l’estat d’ànim que ha de tenir el públic en cada instant.

 

Les proves de so no poden faltar 

I com fer que tot el que expliquem surti bé? Les probes de so ens ajudaran a verificar que tot funcionarà tal i com hem planejat.

És fonamental que els ponents, artistes o professionals que hagin de parlar o comunicar qualsevol informació en l’esdeveniment coneguin la tecnologia al seu abans i com aquesta s’utilitza, on s’han de col·locar, han d’aprendre a no interferir en l’emissió (saber com parlar davant del micròfon, no trepitjar els cables, cap a on parlar i mirar…).

 

Realitzar un assaig de la presentació

Per últim, recordar que cada assaig que fem ha de ser el més ajustat a l’esdeveniment real.

D’aquesta manera, tècnics i participants en l’esdeveniment poden comprovar de la manera més fidel que tot està ajustat per a l’acte amb públic.

Preparat per brillar? T’ajudem a Eikonos. Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.