07 octubre
Audiovisuales para platós: Late Motiv

Equips audiovisuals per a platós de televisió

Quan parlem de l’equipament i els mitjans necessaris en un plató de televisió, podem pensar en la multitud d’equips fonamentals: pantalles, decorats, focus, micròfons… Tot i així, també és important recordar lo imprescindible que resulten tots aquells equips que no es veuen davant de la càmera, però sense els quals no seria possible realitzar cap programa ni contingut audiovisual per a la televisió.

A EIKONOS treballem aquestes dues parts. Per una banda, la part més tècnics d’equips audiovisuals professionals per aconseguir que tot funcioni correctament i que cada equip compleixi amb la seva funció en els platós de TV i rodatges, especialment quan parlem de retransmissions en directe en platós mòbils. I, per una altra banda, aquell que veuran els espectadors en la petita pantalla amb decorats, pantalles, etc.

Pot semblar un treball senzills, però saber quin requisits necessita un plató de televisió i aconseguir que tots funcionin al uníson no és tan fàcil com sembla. Per això hem preparat aquest article per definir què has de tenir en compte en el moment de pressupostar i equipar un plató de televisió.

Condicionants dels audiovisuals per a platós

Evidentment, necessitaràs un punt de partida des del que començar a pensar què s’utilitzarà, quins equips són fonamentals i quins són absolutament prescindibles. Aquest punt de partida vindrà definit per dos aspectes.

El primer és l’ús que tindrà aquest plató. Per exemple, si serà un plató per a un magazine del matí, tindràs uns requeriments molt específics i diferents que si ho pensem per un programa com El Hormiguero. En quest cas, saps que per captar els experiments i jocs que es realitzaran necessitaràs equips d’il·luminació i càmeres especials per adaptar-se i fer plans aeris o sota l’aigua. En canvi, en el magazine del matí, els requeriments tècnics poden ser més “simples”, limitant-se a equips bàsics de gravació, il·luminació i so.

Evidentment, tots els platós necessitaran altres elements no tan bàsics, però igualment imprescindibles com les pantalles i els panels LED que serveixin de fons (com en el cas de LateMotiv de Buenafuente, un plató equipat i condicionat per EIKONOS) o que aporten informació i dades a un debat o entrevista (com en el Objectivo d’Ana Pastor).

El segon condicionant és el de sempre: el pressupost. No és el mateix treballar en una televisió pública que en una privada, de la mateixa manera que no és el mateix treballar per a una televisió local, autonòmica o nacional. El pressupost és un factor que sempre condiciona i que pot servir com a base per començar a definir cada projecte. A partir d’aquí podràs saber si pots comptar amb una pantalla gegant LED, pantalles de plasma, drons que comptin imatges des de l’aire i un llarg etcètera de possibilitats.

Audiovisuals per a la sala de control

La sala de control és una altra de les instal·lacions que no es poden descuidar dintre d’un plató de televisió. Si treballes en una ja ho sabràs: taules de mescles, sistemes de control, quadrants amb multi-entrada o videowalls per a sales de control, equips informàtics…

Aquestes sales han de comptar amb la tecnologia i els equips audiovisuals més adequats amb l’objectiu de que els professional que allà treballin puguin treure el màxim rendiment i els millors resultats.

Amb aquest punts definits, ja pots contactar amb el teu proveïdors audiovisual per a que t’assessori i t’ajudi a trobar tots els equips necessari per equipar el plató de televisió. A EIKONOS disposem d’un ampli catàleg de lloguer d’equips audiovisuals que t’ajudaran a completar els teus platós de TV i rodatges. Tenim tot el que puguis necessitar i si no, nosaltres ens encarreguem de trobar-ho per posar-ho al teu servei.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.