19 junio
Equip tècnico para festivals

L’equip tècnic que necessites per muntar un festival espectacular

No hi ha èxits sense un equip amb talent que ho faci possible. Els professionals que giren entorn a l’organització de qualsevol esdeveniment són una de les bases del mateix.

Darrere dels escenaris, de les llums i el so, dels stands, de l’atenció al públic, del màrqueting, de les ventes, de la publicitat, del control de servei, de la negociació amb grups, etcètera s’amaga un grup humà amb l’enorme responsabilitat d’aconseguir que tot surti segons el pla, que flueixi.

A més de disposar i encaixar les peces que construeixen un festival, l’equip tècnic per a festivals haurà d’estar preparat per afrontar qualsevol contratemps amb què es pugui trobar al llarg de la seva execució.

 

Dos grans pilars perquè el teu festival sigui un èxit

 

1.IMATGE I COMUNICACIÓ

 

  • Equip de disseny i multimèdia

Són els responsables de situar el festival en la ment del públic. Duen a terme tot el disseny gràfic i de marca, li donen identitat al festival amb el disseny de logos, cartellera, flyers, merchandising. A més dissenyen la web, s’encarreguen de la realització de vídeos, els banners publicitaris. La imatge és la primera impressió dels assistents sobre el festival; dóna-li la importància que es mereix!

  • Comunicació i màrqueting

Si d’alguna cosa necessita un festival avui en dia, és de promoció. L’oferta interminable de festivals fa que des de l’organització hagin de donar-li un impuls continu a la cita. El responsable de comunicació i màrqueting haurà d’establir l’estratègia i determinar qui executarà cada tasca. Parlem de gestionar xarxes socials i el seu contingut: estar en contacte amb els mitjans de comunicació, generar continguts de valor, negociar amb suports publicitaris, definir en quins canals s’invertirà, etcètera.

 

Equip tècnic per festivals

 

2.L’ARTISTA I L’EQUIP TÈCNIC

 

A més de la part de comunicació i imatge, imprescindibles per donar a conèixer, promocionar i aportar identitat pròpia al festival, existeix un altre pilar bàsic per explotar tot el potencial de l’artista: l’equip tècnic de professionals per a festivals.

Aquest exèrcit d’experts en audiovisuals ajuda a fer que l’artista connecti amb el seu públic i aquest puguin viure una experiència inoblidable, gràcies al coneixement dels diferents recursos audiovisuals com són el so i la il·luminació, entre altres.

 

  • Imatge i so

Els tècnics de so i imatge s’encarreguen de què durant el directe la nitidesa del so sigui perfecta i que les pantalles estiguin sincronitzades i emetin el contingut adequat. Per això, prèviament estableixen quin material serà el més idoni, la seva ubicació i qui s’encarregarà. No és el mateix un esdeveniment exterior que interior, així com el nombre de públic assistent o el tipus d’acte, condicionen enormement al material necessari. En aquests casos, llogar l’última tecnologia ens resultarà una bona opció per contenir costos.

En un festival, la imatge i el so condicionen un alt percentatge de la bona o mala experiència que el públic pot arribar a viure durant l’espectacle.

 

  • Tècnics d’il·luminació

Aquesta àrea també compta amb el seu equip especialitzat que s’encarrega del muntatge i control de l’equip d’il·luminació i altres efectes escenogràfics.

Jugar amb la il·luminació en l’escenari és vital per emfatitzar moments del show, assenyalar amb un gran feix de llum l’artista o crear una coreografia lumínica al ritme de la música.

 

  • Equip de muntatge

Format per tècnics experts en habilitar la infraestructura necessària per dur-ho a terme: delimitar l’espai, muntatge d’escenaris, connexions elèctriques, graderies, carpes, elements de publicitat, etcètera. L’experiència dels professionals es reflectirà clarament en la rapidesa i bona aplicació del muntatge, el coneixement de l’espai i dels equips audiovisuals, entre altres factors.

 

  • Equip de producció

Estableix les necessitats del festival pel que fa a materials, localitzacions, equip humà, pressupost, equip tècnic, artistes i disposar el necessari per satisfer-les.

 

  • Equip auxiliar

Per últim, trobem un immens equip d’auxiliar i ajudants que participen en múltiples tasques de preproducció i muntatge, així com durant el mateix desenvolupament del festival ajudant als diferents equips tècnics en les seves tasques.

 

Amb aquests dos grans pilars t’asseguraràs de promocionar el teu esdeveniment tal com es mereix i comptaràs amb tot un equip de professionals per estar a l’altura dels artistes del teu festival.

Vols assessorament per a l’organització de la pròxima edició del teu festival? Parlem!

 

Eikonos instal·lacions audiovisuals fixes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.