07 septiembre
realización audiovisual en directo

Elements que potencien les realitzacions audiovisuals en directe

Si existeix un gran repte en el món de les comunicacions és el de les realitzacions audiovisuals en directe. Un directe és una modalitat que proporciona moltes satisfaccions i que és ben apreciada pel públic debut a la seva frescor i naturalitat. Per aquesta raó, és indispensable dur una regidoria molt ben feta a l’hora d’abordar una realització audiovisual en directe.

La importància de la coordinació audiovisual

A aquestes altures no cal definir el concepte audiovisual, però sí que convé destacar la importància de conjugar tots els elements: en una realització en directe el clar protagonista és qui retransmet, però el seu entorn també és clau per contextualitzar al receptor. Per això potenciar detalls, il·luminar fons, captar el so d’ambient i adequar-lo per a que no s’acobli la veu principal són només algunes claus que poden ajudar a que la nostra realització audiovisual en directe arribi de forma perfecta i impecable al nostre públic.

Tot aquest treball no és possible sense dos element fonaments: un equip professional encarregat de donar suport en tot moment i coordinar cada clau de la producció i, el millor material audiovisual que capti cada detall i potenciï els elements disponibles.

Des de equips per a la retransmissió en streaming fins a unitat mòbils totalment equipades hi ha tot un ventall que, segons la importància de l’esdeveniment, pot cobrir totes les nostres necessitats, però sens dubte el suport del personal especialitzat és vital en quan entren en joc varis elements com les multi pantalles.

La dinamització com element diferenciador

És en la dinamizació, en el canvi de plans, de prespectives, de fons, on trobem la clau d’alabar un bon treball de retransmissió en viu. 

No obstant, el streaming compta amb especialització que asseguren una realització competent, però en un món digitalitzat on qualsevol persona amateur pot afegir a Internet la gravació d’un esdeveniment en qüestió de minuts, és en els detalls que denoten una producció professional i la elaborada on marquem la diferència i on atraiem públic, indispensable per suposat si parlem d’entorns televisius on l’audiència és nombrosa. És molt important que el client escolti als professionals per conèixer el material que més s’ajusti a les necessitats de l’esdeveniment, ja sigui en quantitat com en tècnics per a la seva gestió.

Un joc de càmeres que focalitzin l’atenció de l’espectador en el punt exacte de la narració, llums que destaquin primer plans i ressaltin escenaris, siguin naturals o creats per nosaltres mateixos, micròfons i equips que creïn un so i redueixin el soroll ambiental, una producció que esculli en tot moment què mostrar i què ocultar i, sobretot uns professionals que atenguin al segon a qualsevol error tècnic són els elements que sense dubtes potenciarà qualsevol emissió en directe que asseguri un resultats de primera.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.