12 junio
Empresa audiovisual en Barcelona

EIKONOS present al MAC (Mercat Audiovisual de Catalunya)

El passat 6 i 7 de juny vam tenir l’oportunitat de participar en la nova edició del MAC (Mercat Audiovisual de Catalunya) un punt de trobada del sector audiovisual a Catalunya que està al dia de l’impuls de la tecnologia, la transformació digital i la innovació del panorama audiovisual català.

Des d’Eikonos, empresa audiovisual a Barcelona amb més de 30 anys d’experiència oferint serveis audiovisuals, vam poder negar-nos a participar en aquest esdeveniment i vam col·laborar com a expositors i proveïdors tècnics oficial de la fira.
El nostre paper com a proveïdor tècnic oficial va ser instal·lar una enorme pantalla led gegant de 4,5 x 2,5 metres, una pantalla plasma per visualitzar les presentacions dels ponents, així com la sonorització de la zona speech corner i un remolc exterior de led.
Al nostre stand vam exposar les noves pantalles led verticals i un plasma per mostrar diferents projectes nostres.

 

Empresa de audiovisuales en Barcelona

Nous models i plataformes

Un dels temes de major debat van ser les noves plataformes que han sorgit arrel del nou entorn digital i tota la interactivitat que comporta, com conceptes que ja ens resulten més familiars que estranys: el big data, la realitat augmentada i la realitat virtual o el consum cada vegada més dels dispositius mòbils, amb totes les possibilitats que ofereix.
Aquest nou context implica que els professionals del sector hagin d’adaptar-se per oferir solucions audiovisuals més innovadores, responent al perfil de les noves generacions, els nadius digitals.

De forma proactiva, des del MAC van oferir un taller gratuït de narratives digitals transmetia, un model on cada plataforma (una web, un vídeo a xarxes socials, un podcast…) ajuda a completar la narració que l’usuari anirà descobrint, a l’hora que pot formar part i participar en la creació de contingut. Encara que aquest model no és totalment nou, s’adapta sense problema al panorama interactiu.

“Un únic contingut ha de poder crear-se en format 360 graus per donar-li el lector diferents nivells de lectura […] Hem de fer plataformes multimèdia”. Georgina Ferri, subdirectora de l’Ara

 

La veu de la ràdio

En aquesta 19a edició la ràdio va tenir un gran protagonisme, amb una taula rodona internacional on es va parlar de les tendències, idees i opinions sobre el camí a seguir de la ràdio a Catalunya.

Rosemary Smith va ser una de les assistents estrella, amb una gran trajectòria on el sector i encarregada d’organitzar un dels certàmens de ràdio més importants del món: Radiodays Europe.

Carles Pérez, Jordi Basté, Mònica Terribas i Òscar Fernández van ser els grans representants de la ràdio catalana que no van poder faltar en aquesta trobada radiofònica.

 

Adaptar-se a les noves tendències

Una de les conclusions d’aquesta és entendre com la televisió i la ràdio local (dos mitjans als quals es dirigeix especialment aquesta fira) s’adapta cada vegada més a les noves tendències i metodologies que ofereix internet com els chatbots, el poadcast, les xarxes socials i un llarg etcètera. Sens dubte, la manera en com consumim el contingut està marcant els formats que acaben creant-se.
El concepte de fake news, vinculat amb el gran poder de la imatge per convèncer a l’usuari sense qüestionar la seva veracitat, també va sortir a debat en aquesta jornada audiovisual, especialment per detectar i combatre aquest tipus de notícies.

Des d’EIKONOS agraïm haver format part de la nova edició del MAC i haver compartit durant dos dies les inquietuds i qüestions que cada dia les empreses del sector audiovisual han d’afrontar per estar a l’última.

Nosaltres seguirem apostant per la innovació, la tecnologia, la dedicació i la posició pel nostre treball, per seguir creixent com una empresa audiovisual referent. Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.