08 enero

Domòtica en un showroom: com automatitzar l’espai?

No hi ha cap mena de dubte que a tots en algun moment se’ns ha ocorregut resoldre petites tasques a distància: gestió d’il·luminació, encendre i apagar equips de continguts variats (idiomes, diferents nivells d’audiència…), obrir i tancar les portes, apagar l’aire condicionat… i això ho podem aconseguir gràcies a la domòtica que, en intervenir en l’electricitat, la seguretat i la comunicació, ens ajuda a transformar el nostre espai en llocs intel·ligents.

 

La domòtica és la tècnica a través de la qual s’integren sistemes i programes que ajuden a automatitzar un espai. L’objectiu? Portar la màxima comoditat a l’espai on s’aplica.

 

Pel que fa a un showroom, consisteix en un espai especialitzat, a  vegades efímer, amb un fi promocional sobre una temàtica o un tipus de producte en concret. Funciona com un aparador per a atreure compradors i clients.

En general, els showrooms compten amb una estructura tècnica bastant complexa, que requereix ser mobilitzada amb una certa rapidesa, com ho és per exemple, l’encesa i l’apagat de llums, reproducció de continguts audiovisuals o la gestió de temperatura entre altres aspectes; i és per aquesta raó que recórrer a la domòtica en un showroom, és a dir, procedir a l’automatització de tota la part tècnica, pot ser una solució d’èxit.

 

Domòtica aplicada en un showroom

 

La domòtica aplicada en el showroom

Aquest sistema domòtic té predefinits una quantitat d’escenaris, els quals s’activen en funció dels horaris i de l’ocupació del local on és dura a terme; així la persona que es trobi d’encarregada de la botiga pot arribar a seleccionar des d’una pantalla tàctil les escenes segons les necessitats d’il·luminació de l’exposició.

Aquest tipus de tècnica ha de ser instal·lada per professionals en la matèria, els qui d’acord a les necessitats i exigències de cada client, duen a terme el projecte integrant a la base criteris funcionals, estètics i d’eficiència energètica.

 

Quan apliquem la domòtica en un showroom, els clients poden observar l’oferta dels productes, a través d’un recorregut didàctic i lúdic, on el control i la regulació de la il·luminació i les escenes d’ambient arriben a jugar un paper determinant per a convertir la visita a l’exposició en una experiència audiovisual única, interactiva i enriquidora.

Aquí el visitant comença un itinerari que discorre per diferents zones i escenaris que l’envolten en una atmosfera suggeridora i el transporten a través d’un món de tecnologia.

De la mateixa manera, la domòtica té un important paper per a integrar continguts interactius. És una tecnologia que ja s’utilitza en exposicions i museus amb bon acolliment. No hi ha res que agradi més als visitants que sentir-se connectat amb el que està veient i deixar-se portar per la tecnologia d’última generació.

 

Amb la domòtica en un showroom, una primera impressió de sorpresa i captació de la seva atenció està garantida. Parlem!

EIKONOS intal·lacions audiovisuals fixes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.