31 marzo

Disseny d’instal•lacions corporatives, una oportunitat per la identitat de l’empresa

En el camp del disseny d’instal·lacions corporatives i la producció audiovisual per a empreses, un dels aspectes més importants que s’ha de tenir en compte és el missatge que es projecta de la companyia o organització.

Les oficines d’una empresa són un punt de trobament dels treballadors, però també de molts clients, proveïdors i/o consumidors que acudeixen per assistir a activitats, fer visites, rebre informació… Les grans companyies per exemple, com CocaCola o Cacaolat, reben cada dia milers de visites a les seves instal·lacions i per això tenen zones especialment condicionades per això, amb tot el que implica en quant al disseny, mitjans audiovisuals i corporativisme.

En aquest sentit, les instal·lacions corporatives no només són un lloc en el que treballar o que visitar. Es poden aprofitar, i de fet, cal fer-ho, per atendre la imatge de marca i fer més fortes les relacions entre clients i treballadors amb la pròpia empresa.  

La identitat corporativa

El concepte d’identitat corporativa és similar al que ens referim quan parlem de la nostra pròpia identitat: les característiques específiques que ens diferencien dels altres. És la nostra personalitat i caràcter que manté la nostra individualitat, que expressem a través de com ens comportem, parlem, i fins el que portem en el nostre loc.

La identitat corporativa marca la personalitat del teu negoci i ho diferència de la competència

De la mateixa manera, una empresa es fa diferent a través de la imatge que es presenta al món, a través de garanties com targetes de visita, follets o com hem comentat, les instal·lacions corporatives. És una expressió física de la marca de la companyia, una extensió de la cultura que s’expressa a través de l’estil de comunicació i el comportament exhibit per mantenir la imatge de l’empresa.

La identidad corporativa en la empresa

Per què és tan important la Identitat Corporativa?

En un món accelerat i competitiu en el que el consumidor té innumerables opcions, una empresa necessita una estratègia per establir una sòlida presència en el mercat. La identitat de l’empresa en el disseny de les instal·lacions corporatives, així com en els seus elements de comunicació ajuda a aconseguir aquest objectiu de negoci:

  • Personalitat corporativa: Per diferenciar-se del seus competidors, cada empreses ha de tenir una bona imatge de marca, per a que un nínxol en la ment del client per tenir un aspecte agradable i única identitat.
  • Lleialtat del consumidor: El disseny d’una identitat corporativa ha de defendre i reflexa l’esperit, la cultura, els principis i els objectius de negoci. Els clients que estan d’acord amb això es senten connectats amb aquesta imatge i són més propensos a desenvolupar la lleialtat a l’empresa..
  • Millora de negocio: Una identitat corporativa amb un impacte fort i positiu crea una imatge mental favorable de l’empresa en la ment del consumidor. Una identitat estratègicament planificada dona un bon rendiment en termes de referències i la repetició de negocis.

És important remarcar que en ocasions, els negocis puguin necessitar actualitzar la seva identitat corporativa. Inverteix en la identitat corporativa de la teva empresa per desenvolupar la confiança, un sentit de valor y, una connexió duradora amb la base dels teus clients.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.