02 julio
técnica del timelapse

Diferències entre la tècnica del timelapse i el hyperlapse

Els mòbils i la tecnologia audiovisual d’última generació fan que cada vegada sigui més comú topar-nos amb vídeos realitzats amb la tècnica del timelapse. De la mateixa manera, ens trobem amb una altra tècnica que ens pot sonar igual però no ho és. Parlem del hyperlapse. Encara no coneixes quina és cadascuna? Pren nota!

La tècnica del Timelapse

Amb el timelapse, la càmera es troba estàtica o es mobilitzada en curta distància i la velocitat de l’acció que gravem és accelerada per la tecnologia. Aquestes curtes distàncies a les quals fem referència, generalment, impliquen moviments verticals o horitzontals sobre l’eix de la càmera, o bé la utilització de petites dollys o sliders que permeten dur a terme moviment limitats de l’equip de gravació.

El timelapse el podem crear a partir de fotos o de vídeos. Si triem la primera opció, treballarem amb conjunt de dispars en un lloc fix i obtingut de forma consecutiva en un interval de temps determinat. Quan ho accelerem, es crea un vídeo de gran bellesa, que fa les delícies de qui ho visualitza. Segur que alguna vegada ho has fet personalment o t’ho han compartit a través del Smartphone. El conjunt visual que es crea no té rival, sempre capta l’atenció i per a vídeos corporatius, musicals, esportius o fires, val la pena integrar-ho perquè l’efecte sorpresa el tenim assegurat.

La tècnica del Hyperlapse

Pel que fa al Hyperlapse, no presenta limitacions per a la seva realització pel que la càmera es pot desplaçar a distàncies considerables, passar entre les multituds i creuar desnivells de terreny. Això permet que creem moviment complexos o fa canvis d’angle de la càmera. Es pot dir que aquesta tècnica és similar al timelapse però amb una més àmplia gamma de moviments de càmera.

Per dur a terme un hyperlapse bàsicament el que s’ha de fer és el mateix que quan es fa un timelapse, però fent ús del moviment corporal o gravant diferents angles. Al estar en moviment, no tenim la certesa de l’instant en el quan fer els dispars amb la càmera, s’haurà de realitzar tot de forma manual, tant el dispar com la pròpia acció del moviment.

Timelapse i hyperlapse en vídeos d’empresa

Encara que totes dues tècniques van néixer en el camp del cinema i la fotografia, la seva democratització fa que les puguem portar a tantes escenes com se’ns ocorrin. Ofereixen un efecte visual espectacular si gravem, per exemple:

  • Cues d’accés a esdeveniments
  • Concerts, espectacles musicals i esportius
  • Entrades a meta
  • Pirotècnia o jocs de llum
  • Moviment dels visitants d’una fira
  • La “vida” d’un stand en un esdeveniment corporatiu
  • Congressos

Les aplicacions de la tècnica del timelapse i hyperlapse a nivell corporatiu són pràcticament il·limitades. Però no et conformis amb una gravació amateur. El vídeo corporatiu requereix d’una professionalitat i serietat que la teva marca demana, i les gravacions del timelapse o hyperlapse han d’estar al mateix nivell. Confia en una empresa amb experiència com Eikonos. Consulta’ns i et contactarà el nostre equip d’assessors. Parlem!

EIKONOS creació de continguts

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.