14 marzo
Demoroom

Demorooms, presentacions de productes per ventes i promocions

A vegades pot ser complicat explicar a un possible client quines són els avantatges del teu producte o serveis sense haver-lo experimentat prèviament. Potser a aquest potencial client li costi fer-se una idea de quines funcions ofereixes, quines aplicacions i com li pots ajudar en el seu dia a dia.

En aquests casos, és recomanable que les empreses tinguin una sala de proves, un espai en el que puguin gaudir i comprovar de primer mà quines són les avantatges de comprar un producte determinat o contractar un serveis. Aquests espais són els que coneixem com demorooms y showrooms, sales en les que un producte pot ser vist i/o experimentat en primera persona abans de ser adquirit.

On puc muntar una sala de proves

La paraula demoroom no deixa de ser la composició de les paraules angleses DEMO (demostració) i ROOM (habitació); una sala de probes y demostracions. La seva unció s’entén perfectament, i com hem comentat una mica més a dalt, serveix per demostrar i comprovar les avantatges i beneficis d’un producte o servei.

Com empresa, pot ser que et preguntis: on puc muntar una demoroom? Depenent del producte que vulguis promocionar i del seu recorregut en el mercat, et pot interessar més una opció o una altra.

La primera opció és muntar una demorrom en les instal·lacions corporatives de la teva empresa. Aquest cas és recomanable per productes de llarg recorregut i sol tractar-se d’espais molt treballats, amb els equips i mitjans audiovisuals necessaris per potenciar els avantatges d’allò que vols vendre.

Una altra opció és construir demorooms en fires i esdeveniments promocionals. En aquest cas, és molt recomanable en el llançament de nous producte, o en esdeveniment amb una amplia repercussió, és probable que la sala sigui més petita però igualment necessita tots els mitjans audiovisuals necessaris per ressaltar els beneficis. Si vols saber quins recursos audiovisuals es necessiten per una demoroom, pots visitar el nostre article Showroom: audiovisuales para exposiciones y demostraciones.

Per altra banda, també existeixen els roadshows. Aquestes demostracions ambulats comptem amb una avantatja principal, que no és necessari atraure als clients al teu esdeveniment sino que tu mateix vas on es troben els teus clients. Gràcies a l’ús de diverses unitats mòbil podem oferir una demo del nostre producte, fer una promoció o dur a terme el nostre esdeveniment corporatiu més enllà del lloc on ens sembli més adequat en cada moment. És una pràctica ideal si busquem el contacte directe amb el nostre públic, fent que els consumidors experimentin la nostra marca en primera personal.

Finalment, tenim l’opció de la virtualitat. Sense necessitat de coincidir en l’espai ni en el temps podem fer que els nostres clients potencials provin el nostre producte en l’àmbit digital. Aquesta modalitat és ideal per aplicacions mòbils i altres tipus de softwares per exemple, oferint una versió limitada de l’aplicació a mode de demostració amb l’objectiu de que l’usuari acabi adquirint la versió de pagament. També s’utilitza en altres àmbit, com és el cas dels simuladors de vehicles.

Quins són els resultats d’una demoroom?

Una vegada tens la teva demoroom preparada, què pots esperar d’aquesta? Normalment es munten amb la intenció de que els usuaris la provin i passin a convertir-se en clients, per tant, l’objectiu principal és incrementar les ventes d’aquest nou producte i promocionar-lo.

També és cada vegada més habitual, trobar petites demorooms i sales de probes en centres comercials a les que els compradors assisteixin per la curiositat que els genera i, si els sembla un producte adequat, passen a convertir-se en clients o, al menys, en potencials clients.

Si comptes amb una demoroom treballada, que capti l’atenció i que sigui efectiva mostrant els avantatges d’un producte; és probable que notis un increment en les ventes d’aquest producte. Si tens intenció de preparar una demoroom amb els mitjans i equips audiovisuals necessaris per captar l’atenció i potenciar el teu producte, contacta amb nosaltres i et podrem ajudar a aconseguir-ho. Parlem!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.