12 septiembre
Contenido real y virtual

Contingut audiovisual atractiu: el real amb el virtual

Resulta molt comú en la indústria dels audiovisual l’aparició de nous termes o la tendència a barrejar contingut de diferents orígens y formats per crear noves experiències. Un clar exemple d’això són els nous formats en esdeveniments que descriuen el fet de barrejar contingut real i virtual per proposar a l’usuari un nou món o espai en el que interactuar.

Major impacte en l’audiència

Sense dubte, una de les raons per les que apostem per la innovació i per introduir noves vies de creació de contingut atractiu i interessant és millorar l’experiència de l’usuari aconseguint un major impacte i abast.

Amb aquest fet, no estem dient que ara tots els esdeveniments audiovisuals es vegin obligats a incorporar nous formats tecnològics sense més raó que la de ser un esdeveniment amb realitat augmentada i augmentar el impacte. És important, en primera instància, conèixer perfectament el perfil del nostre públic objectiu i l’idea principal de l’esdeveniment per després definir si realitzar un esdeveniment d’aquest tipus potser una bona alternativa. 

 

Una bona solució audiovisual en museus i exposicions 

En el cas de les instal·lacions audiovisuals per museus,

el sector ha experimentat una necessitat de reinventar-se en quan a continguts i han aconseguit arribar a una nova audiència – com són els nadius digitals – gràcies a la incorporació de material audiovisual en els seus espais i elements sorprenents que facin incrementar l’experiència i millorar la qualitat audiovisual del museu. Així, barrejant l’exposició d’obres, col·leccions i continguts estàtics de l’espai amb estímuls audiovisuals relacionats amb la temàtica (projeccions, presentacions, un so evolvent…), convertim una visita aparentment lineal en tota una aventura de 360 graus.

A EIKONOS vam tenir la gran oportunitat de col·laborar en la reobertura de la Casa dels Mosaics del jaciment a Empúries (Tarragona). La nostra solució audiovisual va ser la de projectar personatges de l’època romana en les parets històriques de l’espai que guiessin als visitants que anaven al jaciment. Aquesta idea es va fer possible gràcies a la projecció de 21 metres de llarg controlada pel sistema Watchout V6. D’aquesta manera, complementàvem un escenari a través d’una imatge sintètica i aconseguíem que l’espai tingués una dosis més de realitat.

Per completar la visita, tres projeccions mostraven la reconstrucció 3D de la domus i es donava informació sobre aspectes de la vida romana.

Clarament, els continguts atractius ens asseguren en gran mesura la captació d’atenció per part del nostre públic, sorprès al veure com un component virtual pot fer que la realitat sigui encara més real o, com a mínim, els transmeti més.

A EIKONOS apostem per la innovació i la creació de contingut interessant per aconseguir projectes d’èxit que impactin clarament a l’audiència. Parlem! 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.