09 enero
4 consells per fer les teves realitzacions en directe més professionals

4 consells per fer les teves realitzacions en directe més professionals

Amb la tecnologia de streaming de vídeo de la que disposem actualment, pràcticament qualsevol persona pot convertir-se en emissor a través d’internet. No obstant això, encara que la tecnologia de streaming es fa cada dia més assequible i accessible, les audiències i espectadors online seguim acostumats i exigim un cert nivell de professionalitat i qualitat derivat de la nostra afició a la televisió tradicional.

Amb una mica de planificació i previsió, podem evitar alguns dels errors que molts autors cometen fruit de la inexperiència. D’aquesta manera aconseguirem que el nostre esdeveniment online sigui més professional, ofereixi qualitat i fiabilitat i pugui arribar d’aquesta manera a un major nombre d’espectadors.

1.- Estudia el teu espai d’emissió

En la retransmissió d’un esdeveniment en directe és important conèixer l’espai i tenir una correcta planificació per a les realitzacions en directe. Ja sigui des d’un camp de futbol, una escola o un esdeveniment empresarial internacional, el primer en el que haurem de pensar és en l’espai en el qual es desenvoluparà.

Estudiar i conèixer la ubicació abans de la gravació en viu és la millor manera de planificar i evitar problemes que es poden produir, però també per trobar noves opcions i oportunitats que ofereixen aquests espais.

2.- Verifica les connexions i comunicacions disponibles

Per a l’emissió en viu de qualsevol esdeveniment es necessiten unes bones connexions. Si l’anem a emetre per internet, l’alta velocitat serà essencial.

“Existeixen poques coses més catastròfiques en un esdeveniment online que una connexió a internet amb poca banda ampla.”

Si en canvi es tracta d’una emissió professional, necessitarem comptar amb els mitjans i equips necessaris per aconseguir una realització en directe professional i una emissió correcta, fiable i estable fins a l’espectador.

 3.- Fes una realització en directe atractiva

Els sistemes de producció en viu dirigeixen l’atenció dels espectadors als temes més significatius de l’esdeveniment. Hi ha molts equips de realització en directe disponibles actualment que integren totes les funcionalitats necessàries que es requereixen per a la retransmissió d’un esdeveniment en viu.

 4.- No oblidis la configuració d’il·luminació, microfonia i so 

Sembla que no els hi prestem atenció i realment un bon disseny d’il·luminació, microfonia i so és el que no es nota i passa totalment desapercebut, sempre en funció als objectius de l’esdeveniment en qüestió. No obstant són 3 elements fonamentals que no poden faltar en l’emissió en directe del teu esdeveniment i que marcaran un estàndard de qualitat.

Si seguim aquests quatre consells, obtindrem uns resultats més professionals en l’emissió del nostre esdeveniment gràcies a una realització més cuidada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.