20 febrero
Cómo hacer un mapping audiovisual

Consells per aconseguir un mapping audiovisual impactant

Si et preguntem què és un mapping audiovisual potser no saps de què parlem, però possiblement ho hagis vist en alguna façana o gran esdeveniment i el recordaràs per la seva gran espectacularitat. És més, segur que ja has presenciat un videomapping, ja sigui a través de la televisió, xarxes socials o en alguna celebració especial de la teva ciutat.

Crear un mapping audiovisual consisteix en la projecció d’imatges en moviment, animacions i altres continguts de vídeo sobre objectes i/o persones. És a dir, consisteix en, per exemple, projectar grafismes sobre la façana d’un edifici de manera que puguem canviar el seu aspecte a voluntat, simular la seva destrucció, fer creure que les seves finestres apareixen personatges ficticis… En definitiva, tot allò que la nostra creativitat sigui capaç d’imaginar.

Un mapping a la façana d’un edifici és ja un clàssic que la majoria hem presenciat, però el mapping pot aplicar-se, per exemple, també sobre un vehicle per simular el seu interior, les característiques tècniques, diversos colors…

Dos exemples que resulten interessants i que ens demostren que no sempre la superfície de projecció ha de ser gegant o immòbil:

Le Petit Chef: Mapping aplicat en una taula de restaurant per crear una experiència gastronòmica de gran valor.

 

Dancemapping: Paco Gramaje combina mappings amb moviments i dansa, amb un resultat final sorprenent.

DanceMapping – VideoReel 2016 – Paco Gramaje Studio from PACO GRAMAJE on Vimeo.

Per suposat que la part tècnica és molt important però sense un contingut atractiu que aconsegueixi emocionar-nos no causarà el impacte que desitgem en l’audiència. Per això, també serà imprescindible una bona banda sonora que acompanyi el mapping. Depenent de l’escala de l’esdeveniment, cal comptar amb els mitjans tècnics de so adequats.

A nivell de marketing, els seus resultats són impactants. Per primera vegada, tenim l’oportunitat de “personalitzar” els edificis més emblemàtics de les ciutats i el millor de tot, sense alterar-los el més mínim.

Si sents curiositat per aquesta tècnica i t’estàs preguntant com fer un mapping audiovisual que impacti de veritat, segueix aquests consells amb la nostra experiència al respecte a Eikonos.

Aprofitar la viralitat

El mapping és una tècnica que per sí sola ja té una gran capacitat de captar l’atenció. Així que, si a aquest fet s’afegeix un missatge potent, una història excepcional  o la capacitat d’emocionar, és fàcil que el noster esdeveniment es converteixi en viral, quasi sense donar-nos compte. El impacte del mapping és tan gran que només per això mereix la pena incloure-ho com una de les propostes a l’hora de planificar i organitzar el pròxim esdeveniment audiuovisual de la nostra empresa o entitat.

 

La interacció és obligatòria

A l’hora de preguntar-nos com fer un mapping audiovisual, no hem de pensar en l’estructura sobre el que haurem de projectar com un simple quadre en el que donar vida a una pel·lícula. El producte audiovisual ha de saber interactuar i relacionar-se amb l’escenari. Per això no podem escollir qualsevol espai, ni qualsevol història. Tot ha d’estar filat perquè la màgia neixi.

És essencial que el contingut estigui pensat per a l’escenari en el que es projectarà. No té sentit tenir el millor contingut audiovisual si no encaixa per a res amb la superfície en la que es visualitzarà. S’ha de treballar el quadre amb un grafista que conegui el “mapa” de l’edifici o objecte.

 

Efectes que aporten volum

De la mateixa manera, no s’ha de crear un vídeo senzill, pla i projectar-lo sobre l’estructura. Cal jugar amb les il·lusions òptiques, amb moviments sorprenents, amb els colors, les dimensions. Ha de ser un moment inoblidable, no busquem la reproducció d’un vídeo gegant en exterior. Aconseguir impactar als espectadors va més enllà d’utilitzar l’estructura com un quadre.

Fes que el pròxim esdeveniment que tens pensat organitzar passi a la història. Vols més informació sobre com fer un mapping audiovisual i necessites un equip expert que t’ajudi a fer-lo realitat? Parlem!

©  Imagen de Paco Gramaje 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.