17 febrero

Consells per aconseguir exposicions entretingudes en un museu

Aconseguir fer un museu atractiu i entretingut no sempre és una tasca senzilla. Segur que molts de nosaltres hem assistit a alguna exposició molt motivats, esperant aprendre i descobrir nous artistes i ens hem endut una gran decepció al trobar-nos amb una exposició avorrida i sense gràcies.

Evidentment, en un museu és importantíssima la col·lecció que té, amb objectes rellevants, de certa importància, artistes reconegut o joves promeses. No és el mateix assistir a un museu d’història que a un de ciència o d’art contemporani. Cada un tindrà molts trets diferents. De fet, segurament trobem moltes diferències entre museus, inclús dedicats al mateix concepte, al mateix temps o al mateix artista.

Tot i així, tenir una col·lecció interessant no és una garantia d’un museu entretingut i atractiu. En aquest sentit, els mitjans i instal·lacions audiovisuals per museus juguen un paper rellevant actualment i en el futur.

Mitjans audiovisuals per museus: aconseguir una exposició atractiva

Actualment el món s’ha tornat visual. Tot el que fem està orientat a ser atractiu a la vista i aquesta regla també s’aplica a museus i exposicions.

Els mitjans i instal·lacions audiovisuals per museus són fonamentals avui en dia, i a més es converteixen en un important reclam que aconsegueix atraure a més visitants. Els museus més importants del món ja incorporen mitjans i tècniques audiovisuals per aconseguir una millor transmissió del missatge artístic i és que les opcions són quasi infinites.

Efectes tridimensionals, projeccions, jocs de llums, videowalls… Els equips audiovisuals ofereixen un extens catàleg de possibilitats que poden funcionar de forma individual o conjuntament per aconseguir exposicions afectives.

La interacció, un estàndar en els nous museus

Cada cop són més els museus que segueixen aquest línea que busca innovar i oferir noves formes de viure l’exposició i tot el que es representa en ella, incorporen elements d’interacció.

Per exemple, en un museu de ciència, no poden faltar mostres i jocs en l’exposició que permetin als visitants veure i comprovar com funciona, quin tacte té, quant pesa o a quina velocitat es mou.

Un altre tipus de museus es pot optar per panels interactius, que ofereixen informació complementària de l’exposició amb els que els visitants podran navegar com vulguin entre les diferents pàgines o activitats.

Els mitjans audiovisuals són un element lau en un museu per dotar a l’exposició d’una nova dimensió més acord als nous reptes que permeti ampliar la informació, sorprendre i interactuar amb l’art.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.