24 marzo
Exposición realizada mediante el alquiler de material audiovisual

Com realitzar una exposició només amb materials audiovisuals

Trobar els itineraris més adequats per una exposició no sempre pot resultar senzill. Entren en joc gran quantitat de factor a tenir en compte, començant per un dels més importants de tots ells: el pressupost que tenim a la nostra disposició. Si aquest fos il·limitat tindríem la possibilitat de dur a terme a la realitat gran quantitat d’idees, però el fet és que habitualment hem d’ajustar-nos a xifres més petites del que ens agradaria. Per això hem d’actuar de manera més eficient i eficaç possible, amb totes les eines que les noves tecnologies posen a la nostra disposició per fer-nos el camí més planer. Una de les maneres per aconseguir-ho és mitjançant el lloguer de materials audiovisuals en el que tenim la oportunitat de deixar en mans dels experts de llarg recorregut la instal·lació total de l’exposició.

Projectes clau en mà: la millor alternativa

Quan es tracta de tocar la fibra d’aquells que van a visitar l’exposició, la innovació i la creativitat prenguin una importància vital. És necessari apostar per tot per a que l’experiència resulti vibrant i emocionant. Així doncs, no només és necessari disposar d’una col·lecció altament interessant que mostrar, sinó que a més a més hem de jugar amb tots els elements que puguem incloure en l’escenari. Crear, construir i posar en marxa les instal·lacions audiovisuals necessàries per a que la mostra llueixi com es mereix és molt important i que els expert aconsegueixin un resultat òptim.

La virtualització dels objectes, la nostra aliada

Gràcies al món audiovisual podem reproduir peces de difícil accés o que la seva conservació ens pugui suposar un problema en les nostres instal·lacions. Si no tenim l’opció d’aconseguir-les, por què no reproduir-les per portar-les al nostre espai encara que sigui de manera virtual?

Això ens proporciona una gran versalitat a la hora d’explicar una història, ja que no podem oblidar que és la base del treball d’una exposició. Aquí la creativitat és un plus amb el que s’ha de jugar, ja que d’aquesta manera tindrem un resultat molt més impactant en la ment del visitant, acostumat a la presentació de certs tipus de continguts.

Exposicions didàctiques: un must en el sector

Les exposicions poden tenir un públic objectiu molt ampli: des d’escolars fins adults, passant per totes les etapes de la vida, per gent de tot tipus de poder adquisitiu i procedent de diferents localitzacions. Però segur que el que tots ells tenen en comú és que s’apropen a la nostra exposició a conèixer alguna cosa en profunditat, un tema que els hi sembla molt interessant i en el que invertiran temps. Per això, la nostra missió ha de ser la d’oferir el contingut de manera didàctica, amb l’objectiu de fer arribar de manera senzilla els aspectes més destacats de la col·lecció que exposem. En aquest punt pot resultar-nos molt útil les eines del món audiovisual, com per exemple realitzant mapes amb projecció, gràfics dinàmics, pantalles interactives i tot allò que ajudi al visitant a entendre millor el tema.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.