26 febrero

Com crear comunitat en un esdeveniment esportiu?

L’esport uneix a les persones, els fa tenir passions compartides i augmenta la vinculació amb les marques. És el motiu pel qual cada vegada les companyies fan més esforços per arribar al públic final a través del patrocini o altres accions com organitzar un esdeveniment esportiu.

Per al departament de Màrqueting i Comunicació es presenta com un repte atractiu. Però després toca gestionar tots els detalls i és on es fa més present que mai la necessitat de comptar amb un equip amb experiència en gestió i organització d’un esdeveniment esportiu.

Per això, no només es tracta de crear el concepte, decidir quin esport ens representa millor o en quina elit estem interessats. Cal aconseguir que la convocatòria sigui prou atractiva i rellevant per a organitzar a tota una comunitat de persones entorn del nostre acte. Però… Com aconsegueixes això?

Els atributs que busquem són l’entreteniment i l’emoció, seran la palanca que faci que el nostre esdeveniment audiovisual sigui un èxit o passi desapercebut.

 

Organitzar un esdeveniment esportiu aportant valor a l’audiència

  • Defineix els objectius. Branding, alcans, visibilitat, els nostres llançaments… en què estàs pensant? Concreta que és el que busques invertint en el esdeveniment esportiu i de quina manera vas a obtenir el retorn que esperes.
  • Confirma que la teva audiència coincideix amb el perfil de l’audiència assistent a l’esdeveniment que patrocines. D’alguna manera han d’estar alineats. De res serveix que el teu target sigui un públic sènior i preparis un esdeveniment per a menors, que sí té repercussió però no tindran cap tipus de vincle ni afiliació amb la teva companyia. El director de Màrqueting haurà d’intervenir en aquest punt.
  • Verifica que els valors que transmets en l’esdeveniment coincideixen amb els de la marca que patrocines. No et quedis només amb el futbol o espectacles massius. Si desitges ampliar la teva marca a nínxols joves, patrocinar eSports pot ser una bona idea. Això sí, coneix molt bé el mercat on entres.
  • Utilitza els canals adequats. No és el mateix un target de mitjana edat que un molt jove. En qualsevol cas, pensa en una estratègia omnicanal i no oblidis que els canals digitals són crítics avui dia. Xarxes socials, cercadors i plataformes de ticketing són rellevants a l’hora de donar visibilitat a la cita i vendre entrades.
  • No es tracta de guanyar diners, sinó de posar en valor la teva marca. Pots apostar per una campanya d’altruisme. Un exemple a seguir és la de responsabilitat social corporativa que acompanya a La Marató, el projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i TV3 que recapta fons amb fins científics i d’investigació.

 

Sigui quin sigui el fi que anheles, no oblidis mai d’integrar en la teva estratègia de màrqueting esportiu la creativitat i la innovació. Fes que, al organitzar un esdeveniment esportiu, aquest sigui memorable i, quan no tinguis els recursos propis suficients per a desenvolupar alguna de les partides que necessites, no dubtis en comptar amb experts. Parlem!

EIKONOS serveis audiovisuals per a esdeveniments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.