22 septiembre
cómo coordinar trabajos audiovisuales

Com coordinar tots els elements dels projectes audiovisuals

A vegades, disposem del millor equip, del millor material però en canvi el resultat no és tot el satisfactori que volguéssim. I és que de res serveix una càmera amb la més alta resolució si no captem un àudio a l’altura de la nitidesa d’una imatge llunyana. Per a que el millor material doni els millors resultats hem de comptar amb un bon equip i saber com coordinar el treballs audiovisuals. Com fer-ho?

Compta amb els millors experts

En el món audiovisual professional la assessoria és vital. Podem ser grans càmeres, però una bona producció també necessita grans enginyers de so, escenogràfics i il·luminadors. Si no et veus capacitat per dominar i controlar aquests punts, el millor és comptar amb un equip integral que pugui coordinar-ne i treballar a la perfecció cada detall saben que cada element compta.

La seguretat de que cada material de primera compti amb un professional de primera que li pugui treure partit a cada funció és bàsic para que aquests materials puguin funcionar a màxim rendiment. 

Compta sempre amb un material de similars característiques 

Tal i com senyalàvem, de res servei comptar amb un càmera de primera generació si per exemple la imatge a captar no es visualitza correctament per no comptar amb una il·luminació adequada. Tots els elements amb els que es compti en una instal·lació han d’anar parells en qualitats: no fa falta que tots estiguin dintre dels models més avançats i cars del mercat però sí que si vols utilitzar una funcionalitat concreta, tot allò que li doni suport et permeti obtenir els millors resultats sense que es noti el salt qualitatiu en la integració de tot el conjunt. 

Recolza’t en elements de coordinació i control 

Un treball audiovisual és la suma de so, imatge i efectes extra que arrodonien el treball. Tot i que en una etapa posterior podem treballar amb tots els elements en conjunt, des de que comencem la gravació hem de pensar que cada peça de la obra no és un element aïllat.

“Un treball audiovisual no és simplement la suma de les parts: és la integració perfecta de cada element i cada tècnica emprada”

 Tan en la producció con en la  postproducción de un trabajo audiovisual s’ha de tenir en compte el conjunt, idear quin és el resultat final que vull mostrar i en conseqüència integrar tots els elements per obtenir el resultat. Treballant cada operari en un material (so, il·luminació, gravació, etc.) es necessiten eines que ens ajudin a coordinar tot el treball com displays de vídeo que permetin realitzacions multipantalles, sistemes operatius que permeten en la postproducció gestionar la composició final de tots els elements visuals, transicions, etc.

La importància de la tècnica

A dia d’avui no només un bon material audiovisual assegura un resultat excel·lent (tot i que ajuda molt): és en el valor afegit, en la tècnica desenvolupada on podem arrodonir el treball.

Dominar tendències actuals amb  els sistemes de control més avançats com el wrapping (amb diferents enfoques, per recolzar objectes amb una projecció) o el blending (generant una sola imatge contínua a partir de varis projectors de video) són els factors que marquen la diferència i fan destacar una producció.

Un material de primera, un plantilla de professionals especialitzats en diferents matèries i la tècnica que dona l’experiència i no perdre de vista les novetats del sector són els ingredients que al coordinar-se i no simplement mesclar-se, ofereixen un resultat audiovisual de primera.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.