15 mayo

Les claus per fer un streaming de vídeo de qualitat

Fer streaming és una de les pràctiques més habituals en Internet actualment. Internet s’ha convertit en un mitjà de difusió molt potent ja que tots tenim connexió a la xarxa i es pot arribar a un gran públic sense necessitat de tenir-los físicament present en l’esdeveniment.

El vídeo ha experimentat un gran salt en Internet i avui en dia totes les empreses somien amb aconseguir viralitzar algunes de les seves creacions per aconseguir un major èxit i abast. Gràcies al streaming en directe, a més de retransmetre un esdeveniment, es pot generar engagement entre els visitants de la web, fidelitzar-los. Aquestes són algunes de les funcions del streaming que el converteixen en una tècnica útil i apreciada tan pels organitzadors d’esdeveniments i empreses, com pels usuaris, clients i assistents.

El streaming resulta una bona solució també en escoles i universitats precisament per això que comentàvem: la oportunitat única d’aconseguir la participació de l’audiència global en temps real. A més a més, el cost dels equips de streaming de lloguer i de la difusió en general és molt reduït pel que les institucions poden augmentar dràsticament l’abast dels esdeveniments que s’organitzen i es celebren en el campus.

En un moment com l’actual en que els pressupostos són ajustats, simplement no té sentit produir esdeveniments d’alta gama que només arriben a una petita porció del nostre públic que pot venir físicament i participar.

 “El streaming és una solució econòmica, social i escalable per fer arribar el missatge als membres de la teva comunitat en tot el món.”

Per aconseguir un esdeveniment de streaming de vídeo de qualitat i professional és important seguir algunes pautes com les que podeu consultar en el nostre article amb 4 consells per fer les teves realitzacions en directe més professionals. Encara que sigui en streaming i pot resultar senzill, l’esdeveniment també necessita planificació i organització per a que tingui uns nivells de qualitat acceptables. Els equips, la plataforma de transmissió, la connexió a internet… No només serveixen equips casers, a no ser que la nostra aspiració sigui convertir-nos en un Youtuber qualsevol.

A més a més, dels consells que mencionàvem, os deixem 3 claus importants per fer un streaming de vídeo de qualitat:

1.- No hagas retransmisiones por Wifi

Ningú dubte de la utilitat del wifi avui en dia. No podríem viure sense aquestes connexions inalàmbriques. Tot i així, quan parlem de streaming necessitem una connexió a Internet ràpida i fiable, és la columna vertebral de qualsevol corrent professional en viu.

2.- No te olvides de la promoción

Sempre sorprèn com moltes institucions i empreses s’esforcen per organitzar un esdeveniment de streaming però s’obliden d’una cosa tan important com la seva comercialització, difusió i promoció. Per arribar a la gent i fer-los partícips de l’esdeveniment no és suficient fer dos tweets a la setmana si no que es necessita una estratègia completa que vagi des d’anunciar-ho en un blog i en les xarxes socials fins a promocionar-lo entre els contactes amb un emailing.

3.- Utiliza equipos profesionales

Utilitzar una càmera de vídeo de qualitat és essencial per una experiència professional de streaming. A vegades es recórrer a webcams o a les càmeres que els ordinadors tenen integrades… Error.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.