24 abril
realización de videos corporativos

Claus per planificar el contingut d’un vídeo corporatiu

En un mercat tan saturat d’oportunitats pel consumidor com el d’avui en dia, les empreses necessiten buscar cada cop una major diferenciació dels seus competidors. El desenvolupament i la implantació de les noves tecnologies han fet que els usuaris tinguin un major accés a la informació i a conèixer les diferents oportunitats que poden trobar a fora.

Per això, hi ha una necessitat creixent per part de l’empresa a desenvolupar accions que les situïn en el focus i les destaquin entre tan competidor i informació. El vídeo corporatiu és una gran solució que permet comptar amb el poc temps i de manera dinàmica les característiques d’una empresa, els seus projectes i objectius a través d’una bona creació de continguts.

Queden lluny els temps en que la realització de vídeos corporatius estaven només a l’abast d’uns pocs. De fet, les xarxes socials han ajudat a democratitzar aquest format, tot i que hem d’aconseguir el doble objectiu: la viralització del missatge i que aquest sigui efectiu. És indubtable que hi ha molta diferència entre un contingut viral i un bon contingut, pel que necessitem comptar amb un equip de professionals complet. Però, com d’important és per la imatge de la teva empresa?

Claus per dissenyar el vídeo que necessita la teva companyia

Què volem explicar?

El primer que hem de tenir clar per crear el nostre vídeo és què hem de comunicar. Un vídeo corporatiu ha de resumir què fem, quins són els nostres valors, objectius, missió, visió, etc. En definitiva, sintetitzar tot allò que ens fa diferents a la resta dels nostres competidors. Perquè som el que som.

A qui va dirigit? 

Hi ha un vídeo per cada moment i cada perfil. I no és el mateix un spot publicitari, que una presentació per socis, treballadors, fires, distribuïdors, clients finals… El llenguatge a utilitzar en cada cas és diferent, així com el tipus d’imatges, to, estil, etcètera. En aquest sentit, hem d’aprofitar els avantatges que ofereix el Storytelling per explicar el nostre missatge de la manera més clara i directa, sempre responent al to que encaixi millor amb el nostre públic objectiu.

Quina serà l’estètica?

L’aspecte tècnic i narratiu del vídeo és fonamental a l’hora de transmetre qualsevol missatge. Hem de decidir l’estil de les fotografies, gràfics, animacions, música, colors; a més decidirem si donar-li un aspecte formal i serio, un to més desenfadat amb pinzellades d’humor, omplir-lo d’emocions, etc. Tot això influeix a l’hora de posicionar-nos d’una manera o d’altra en el nostre target.

A qui necessitaré?

La realització de vídeos corporatius s’ha convertit en pràcticament una solució audiovisual bàsica per aquelles empreses que desitgen impactar amb autèntiques mini-produccions que calen en la ment del seu públic en qüestió de segons, i en la qual hi ha un equip humà i tècnica  l’altura de qualsevol producció cinematogràfica. La qualitat d’aquestes petites obres està recolzada per un gran equip audiovisual format per experts en producció, realització, guió i tot el material tècnic d’última generació necessari.

Sense dubtes, cada detall suma. Valora el teu objectiu, amb quin pressupost comptes, en quin termini necessitaries el treball i de la resta… ens encarreguem Eikonos! Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.