28 noviembre

Els avantatges de la realitat augmentada

La realitat augmentada és una tècnica d’edició d’imatge cada vegada més utilitzada per les marques. Immersos en la societat de l’espectacle, el que la gent necessita és ser sorpresa, ser impactada per continguts que li facin estremir. Davant d’informació que el consumidor considera irrellevant, no presta cap tipus d’atenció, per tant, l’impacte està perdut. Així doncs, donades les característiques d’aquesta tècnica, que són com menys impressionants, ja s’han donat diverses accions d’èxit en diferents àmbits: campanyes de street marketing, exposicions, convencions, etc.

Realitat augmentada és un terme que s’utilitza per designar la modificació d’un espai físic real a través d’efectes especials aconseguits amb l’edició d’imatge. És una eina que desprèn una gran quantitat d’interactivitat, element que avui en dia és imprescindible en qualsevol punt de comunicació. Allò que crida al consumidor, que el mou, que el diverteix, que el fa reflexionar, etc., en definitiva, que l’entreté, té molts números de funcionar. El punt clar d’aquesta tècnica és arribar a resultar el més real possible. En la mesura que sembli que la imatge creada està totalment integrada a la realitat, el resultat serà millor.

 

Una campanya amb doble efecte

Per exemplificar gràficament el concepte que volem transmetre, el vídeo que us hem deixat a la capçalera és perfecte. Es tracta d’una campanya realitzada per la marca Pepsi. En la marquesina d’una parada de bus, van col·locar una pantalla a través de la qual es mostrava les imatges de realitat augmentada. Per poder compartir amb la comunitat internauta el transcurs de la campanya, van col·locar una càmera a la mateixa parada per poder capar les reaccions dels transeünts. El resultat no té desperdici. Pepsi no només va aconseguir impactar a totes les persones que van anar a aquella parada de bus, sinó que també a aquelles que van veure el vídeo a través d’internet, que es va convertir en viral.

A Eikonos tenim un servei de creació de continguts en el qual també treballem aquesta tècnica. Fins avui, hem realitzat diversos treballs per a diferents marques, com són el Museu del Cava o l’aplicació Lubit. Si vols saber més, vés a la pàgina i informa’t del que podem oferir-te.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.