09 octubre
Equipos audiovisuales para museos

Audiovisuals per a museus: formats interactius per sorprendre

En els últims anys s’ha pogut veure com els museus, en la seva gran part, han realitzat grans inversions en tecnologia amb la finalitat d’aconseguir exhibicions molt més atractives i generar una millor i major interacció entre els visitants i l’exposició.

Fins fa molt poc, els audiovisuals per a museus i exposicions, estaven pràcticament limitats només a l’ús d’una pantalla i un sistema de reproducció. Res a veure amb el que les sales d’art ofereixen avui dia.

Els museus aposten per una altra manera de mostrar les obres a l’espectador. Un visitant connectat al que se’l gratifica amb exposicions dinàmiques i propostes que conviden a la seva participació.

 

La clau: interacció d’audiovisuals per a museus

En l’actualitat, per a la instal·lació d’audiovisuals per a museus, es fa essencial l’ús de sistemes informàtics i la interacció. És la manera de millorar l’experiència de l’usuari. Es tracta d’oferir una experiència sensorial completa que sorprengui al visitant.

Existeixen diferents solucions que les sales tenen al seu abast per enriquir l’esdeveniment:

Pantalles interactives

És habitual veure-la als espais infantils però cada vegada són més freqüents en tot tipus de mostres. Amplien la informació del que s’està veient, així com convida a l’espectador a seguir explorant sobre el tema abordat en l’esdeveniment.

Escenaris virtuals per arribar a situar-se en el context

Si vols deixar bocabadat a tot el que passi per les sales, aquest és un dels millors recursos. L’efecte gairebé de xoc que provoquen, mereix la pena tenir-los en compte en qualsevol projecte.

Gràfics

Es pot fer ús d’ells en format digital o físic. És comú trobar-los en forma de vinils. Ajuden a esquematitzar dades i informació complexa.

Incorporació de dispositius mòbils durant el recorregut per l’exhibició

Parlem de tablets o altres pantalles que poden ajudar a fer de l’exposició una cita dinàmica adaptada als temps que corren.

Mapes de projecció

Genera un contingut d’alt valor i projectar-lo en format 3D. El mapping i les projeccions 3D sobre superfícies inanimades sempre és un encert.

Propostes dinàmiques

Obre la teva ment a noves idees, investiga què es fa en altres sectors, formats, audiències… i estén-ho al sector museístic.

Àudioguia

Per assegurar la transmissió del discurs general del museu o exposició, aconsellem l’ús d’àudioguies per a la traducció a múltiples idiomes, la adequació a diferents nivells del visitant (adults, nens, experts…) etc. A més, l’àudioguia ens permet rebre el contingut mentre observem o llegim els diferents elements visuals de l’exposició.

 

Audiovisuals per a esdeveniments

 

És mitjançant aquestes eines que es pot connectar al públic amb el significat de l’esdeveniment, ajudant-lo a comprendre d’una manera més ràpida i eficient el tema. És així com la interactivitat té grans resultats oferint un major aprenentatge.

 

A qui no li agrada sortir d’una exposició amb la sensació d’haver aprés grans coneixements de forma entretinguda i diferent?

 

Per aconseguir això, no val utilitzar qualsevol tecnologia pel que es fa de summa importància comptar amb un grup de professionals com Eikonos.

Ens encarregarem de la gestió dels equips audiovisuals, del lloguer d’equips i de la consultoria que es necessiti perquè cadascuna de les àrees del museu compti amb la millor sonorització, il·luminació, projecció visual i interactivitat, entre altres detalls. Parlem?

 

Eikonos instal·lacions audiovisuals fixes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.