23 mayo
EIKONOS Realización de proyectos audiovisuales

Aspectes a tenir en compte en la realització de projectes audiovisuals

Quan iniciem un nou projecte, especialment si parlem de la realització de projectes audiovisuals, la primera pregunta que ens plantegem és: Com puc fer-ho i quins aspectes he de tenir en compte per a que la proposta sigui la més eficient possible? No podem deixar passar per alt cap punt, ja que l’èxit del projecte depen en gran part de la nostra organització i la presa de decisions.

Com bons comunicadors, el primer que hem de tenir definit és una idea general del que volem transmetre, quina és la nostra meta i quins objectius volem arribar a complir amb el pla.

Per això, també haurem de buscar la millor manera de comunicar aquest missatge i pensar en quins recursos audiovisuals necessitarem. Tan si els necessitem com a canal principal per difondre la nostra idea, mitjançant un vídeo o una pel·lícula, com si ho utilitzarem com material de recolzament a través de presentacions o efectes visuals en un espai concret, determinar quin material audiovisual necessitarem serà clau. Quins factors considerar per a que aquesta elecció sigui la més òptima?

Cal mencionar que, quan parlem de projectos audiovisuals en l’entorn de les instal·lacions, fem referència a llocs com museus, sus corporatives, auditoris, sales de reunions… És a dir, qualsevol instal·lació que comporti l’ús d’un equip d’àudio o vídeo per poder interactuar o comunicar a l’usuari.


Fiabilitat

Per a que un equip audiovisual ens asseguri uns resultats notables, l’alta fiabilitat i qualitat de funcionament han de ser dos ingredients bàsics.

No podem dependre d’un equip que falli en moments puntuals i necessiti reparació constantment, si no un equip amb el comptar sempre que el necessitem i aquest estigui llest per ser executat.

Així mateix, la fiabilitat hauria de ser un concepte transversal en cada un dels punts que conformen el resultat final: des del disseny de la instal·lació amb una idea fiable, duradora i ergonòmica que ens faciliti el treball, fins als elements tècniques que al formen, així com el personal professional que fa possible que tot entri en funcionament.

Els equips professionals estan dissenyats per un ús intensiu i les seves característiques ens permeten utilitzar-los de manera exhaustiva, assegurant la qualitat i la durabilitat.

Facilitat d’ús i manteniment

En relació al punt anterior, tenir un equip fiable repercutirà positivament al fet de tenir un sistema sempre operatiu amb les mínimes incidències i, per tant, un sistema rentable. Això no significa que puguem oblidar-nos per complet del manteniment, doncs qualsevol tecnologia necessita un mínim preventiu. Només així, evitarem el manteniment correctiu que sol ser el que més inversió econòmica requereix. Per això, és interessant l’accessibilitat de manteniment, és a dir, que disposi d’un sistema ràpid i intuïtiu de canvi d’equip i que la seva gestió ens ocupi únicament uns minuts.

De la mateixa manera, la seva facilitat d’ús ens estalviarà temps i preocupacions. Poder utilitzar-los sense complicacions ens ajudarà a reduir el risc d’errors, així com ser més productius, ja que es necessitarà menys esforç de treball personal per realitzar les mateixes tasques.


Escalabilitat, el ingredient per seguir avançant 

En l’actualitat, aquest concepte s’ha posat a la boca de tots, sobretot en el món de la innovació i la tecnologia en empreses. L’escalabilitat és la capacitat d’un projecte en millorar i seguir creixent per a que la qualitat i la proposta de valor oferta ens permeti avançar i mantenir-nos actualitzats.

Per saber si un projecte té escalabilitat o no, hem de veure si té la possibilitat d’evolucionar, de ampliar-se, modificar-se…, sempre amb l’objectiu d’avançar.

En el cas de la realització de projectes audiovisuals, podem transmetre el mateix missatge, però canviant els canals i formats, innovant així el impacte visual que rep l’audiència. És una manera de que un projecte de grans dimensions es pugui realitzar en diferents fases. Al dissenyar la instal·lació i la manera en que la plateges, et permetrà construir-la en fases fent-la créixer en el temps.

Ka tens tot el que necessites per a que la realització del teu projecte audiovisual sigui tal i com esperes? Explica’ns els teus dubtes i el nostre equip de tècnics professionals t’ajudaran a explotar el potencial de la teva idea. Parlem!

Eikonos lloguer d'equips audiovisuals per a esdeveniments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.