31 enero

Aprofitar els audiovisual en esdeveniments esportius per mostrar la teva marca

En el nostre blog hem parlat en infinitat d’ocasions sobre com organitzar un esdeveniment per promocionar una marca, un producte o un servei: conferències, participar en fires, utilitzar la tecnologia i mitjans audiovisuals més actuals i treure’ls un major profit…

Tot i així, no hem parlat de com realitzar aquestes accions de promoció i màrqueting amb audiovisuals en esdeveniments esportius en els que no participem ni organitzem. És possible anunciar la meva marca en un esdeveniment? Puc incrementar les vendes del meu producte amb aquestes accions?

Ho veurem a diari en multitud de partits, torneigs o jocs que veiem per la televisió o als que assistim. Avui volem parlar de com promocionar la teva marca aprofitant els audiovisuals en esdeveniment esportius.

Audiovisuals en esdeveniments esportius, una opció recomanable? 

El primer que has de valorar és si té sentit que la teva marca aparegui en un esdeveniment esportiu. Per decidir-te has de contemplar varis aspectes, amb dos que destaquin per sobre de la resta.

El primer és saber si els assistents a l’esdeveniment són públic objectiu per a la teva empresa. Depenen de l’esport i l’esdeveniment, el públic pot ser molt diferent, i en funció del que ofereixis o vulguis vendre, és possible que aquesta franja de públic no sigui interessant o rellevant pel teu negoci.

La segona opció és conèixer la repercussió que tindrà aquest esdeveniment. Aquesta és una de les majors avantatges que tenen els esdeveniments esportius, però també un factor que afectarà al cost i per tan al nostre pressupost.

Com hem mencionat, la repercussió és una de les seves avantatges. En el nostre país i, en realitat, en la major part del món, l’esport té una gran importància i a ningú se li escapa que els esdeveniments esportius acaparen el interès dels milions de persones i tenen un gran seguiment.

Ens ve al cap esdeveniments com els Jocs Olímpics, la SuperBowl en Estats Units o la Champions League. Aquests són exemples de competicions de primer nivell i evidentment en aquests casos és probable que no tinguis masses oportunitats a no ser que tinguis el pressupost de màrqueting de Coca-Cola.

Tot i així, també hi ha altres competicions de menor rang, o petits esdeveniments més locals o itinerants que també has de valorar. Ja hem avisat que el primer que cal saber és si els assistents i espectadors són interessants per a la teva empresa.

Patrocini d’esdeveniments esportius 

La participació en un esdeveniment no es limita només a l’organització. És cert que organitzar un esdeveniment és una forma perfecta de donar-se a conèixer, però també es pot cometre un risc de perjudicar la nostra imatge si el nostre poder de convocatòria no aconsegueix atreure el públic suficient o si generem unes expectatives que després no es compleixen.

En aquest sentit, podem recórrer per opcions menys arriscades, menys complicades i menys costoses. El patrocini d’un esdeveniment o producte és una forma pràctica d’arribar a un públic objectiu i augmentar el coneixement de la marca. Patrocinar un esdeveniment esportiu ens donarà presència de marca que, depenent dels mitjans amb els que comptem, podrem col·locar la nostra la nostra publicitat en forma de fotografies, vídeos, etc.

És important escollir sàviament per a que el missatge sigui rellevant i impacti de forma directa en el nostre mercat objectiu. Sempre és un desafio escollir els productes correctes o el material que promocionarem. La competència actual fa que les empreses hagin de destacar-se i diferenciar-se en les seves estratègies de màrqueting.

Els productes promocionals poden ser increïblement eficaços per atreure nous negocis i augmentar el perfil de la nostra marca. Si seleccionem el producte adequat, últil i rellevant, així com la presentació de la nostra marca, els beneficis esta quasi assegurats.

Compartir el patrocini, una oportunitat per optimitzar costos 

A l’hora d’afrontar un patrocini, el pressupost serà la base per començar a treballar. Si busquem la reducció de costs, podem buscar fórmules com el patrocini compartit amb una altra marca que pugui ser complementària a la nostra. Per exemple, per transmetre un estil de vida saludable, pot resultar òptim un patrocini compartit entre una marca de bambes esportives i una beguda energètica per esportistes.

Aquesta fórmula és perfecte per a l’optimització de costes, i et permetran millorar la teva presència. En lloc de tenir un parell de banderoles, al comptar amb un pressupost major compartit, podreu compartir una bona pantalla de led, per exemple.

Generalment, seran els organitzadors de l’esdeveniment els que podran a la nostra disposició els mitjans audiovisuals i espais destinats als patrocinadors. De no ser així, tindrem llibertat per escollir com volem  mostrar-nos, instal·lant un stand promocional, una pantalla de led gegant… les opcions són quasi infinites. Si estàs pensant en patrocinar un esdeveniment i vols anunciar la teva marca en ell, pots comptar amb l’experiència i el material audiovisual d’EIKONOS. Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.