22 agosto
aftermovie de un evento

Aftermovie d’un esdeveniment: el producte estrella dels festivals

Has aconseguit organitzar d’èxit i t’agradaria compartir-ho amb tot el món? Vols guardar en la memòria els moments més destacats de l’esdeveniment? Amb l’aftermovie d’un esdeveniment pots aconseguir-lo i la seva efectivitat ha comportat a que pràcticament tots els esdeveniments audiovisuals de tipus cultural facin ús d’aquest recurs com a un producte estrella per completar l’experiència de l’acte i demostrar el seu èxit. 

Què és un aftermovie?

S’ha convertit en un dels termes més comentats dins del sectors dels esdeveniments i els audiovisuals, per això és important definir què significa realment i amb quin objectiu es realitza. El aftermovie és un vídeo en el que es resumeix un esdeveniment o celebració des de la seva preparació fins a arribar al seu final. En ell observem des de que l’equip de tècnics i l’organització prepara el muntatge i instal·lació de tot l’equip audiovisual i elements de la localització, passant per la nostra posada a punt de tot l’espectacle, l’arribada dels assistents, fins la gravació dels moments més destacats de la jornada, sorpreses inesperades i tot l’experiència viscuda durant l’esdeveniment.

Compartida la realitat de l’esdeveniment mitjançant un vídeo, aquest es converteix en un format promocional de la pròpia organització molt efectiu ja que mantenim i allarguem el interès inclús després d’haver finalitzat l’esdeveniment, fidelitzem a aquells que han assistit i convidem al públic potencia a unir-se en la pròxima edició. És important que sigui atractiu i tingui una duració breu per generar aquestes ganes de tornar a assistir.

Producció i edició són clau 

Al tractar-se d’un producte audiovisual, la producció i edició han d0estar cuidades al màxim, fins al més mínim detall. En tan sols uns minuts hem de ser capaços de transmetre l’ambient, la manera en la que els assistents interactuen amb l’espai, el concepte principal de l’esdeveniment i inclús agrair als sponsors per haver col·laborat amb l’organització: pel que cada pla és important.

Per això, l’equip de rodatge ha de saber en tot moment què passarà per poder-ho gravar i posteriorment editar-ho. Amb l’edició, acabarem d’ajustar el tractament de la imatge i aconseguir que el producte final sigui una peça homogènia, sòlida i potent. Volem que sigui un dels millors records dels assistents i que ho acabin convertint en viral. Comptar amb un professional en edició (i millor encara, especialitzat en aquest tipus de produccions) és vital per aconseguir comprimir en segons tot l’esdeveniment.

Disposar de material professional audiovisual és indispensable si volem que l’aftermovie sigui de qualitat, però sense dubte, l’equip humà d’experts serà el que realment aconsegueixi plasmar l’esdeveniment a la perfecció en un vídeo d’escassos minuts, però de gran impacte. 

Recursos i efectes visuals 

En el moment de l’edició, la incorporació d’efectes visuals ajudarà a impactar encara més al nostre públic. El timelapse és un dels recursos més utilitzats per captar l’atenció,

la tècnics de la càmera ràpida en la que accelerem el temps i donem valor al dinamisme i el moviment que s’ha viscut durant l’esdeveniment.

La pista d’àudio, música, sons ambientals són un altre recurs essencial per recolzar l’estil de la producció i submergir-se en el vídeo.

També es poden combinar imatges que els assistents han compartit en xarxes socials amb les de la nostra producció, així com incorporar testimonials o petites entrevistes a artistes convidats. És important saber el concepte que volem transmetre i potenciar-lo mitjançant un vídeo que estigui a l’altura – o més – de l’esdeveniment.

Si necessites un equip de professionals que t’ajudi en la ideació, producció i edició d’un aftermovie de gran impacte, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Parlem!

EIKONOS serveis audiovisuals per a esdeveniments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.