30 abril

Aconseguir una exposició espectacular amb audiovisuals per a museus

En els últims anys, hem vist com la majora dels museus de les nostres ciutats han realitzat importants inversions en tecnologia per tal d’aconseguir exposicions més atractives i de generar una major interacció entre l’exposició i els visitants.

Amb la proliferació dels smartphones i tablets, junt amb la sincronització entre els dispositius, els visitants dels museus estan més que acostumats a la interactivitat, i de fet, és algo inevitable, tal i com vam veure en el nostre article amb consells per aconseguir exposicions entretingudes en un museu.Per això, els museus i centres d’art s’estan actualitzant per adaptar-se als nous temps.

Fins fa poc temps, els  audiovisuals per museus es limitaven a l’ús d’una pantalla i un sistema de reproducció. Tot i així, actualment l’audiovisual va molt més enllà i englobar quasi tot el que es troba en una exposició: pantalles, panels, projectors, il·luminació, so, gràfics, animacions… Per dur a terme tot això a la pràctica, és necessari comptar amb la tecnologia i equips informàtics potents capaços de gestionar la sincronia entre tots aquests dispositius.

“Les exposicions són cada cop més interactives amb la incorporació de la connexió a Internet. D’aquesta manera poden obtenir informació en temps real, creant exposicions dinàmiques i canviants.”

Això implica que a mesura que més instal·lacions requereixin connexió a Internet, els museus necessitaran més equips informàtics de lloguer, no només ordinadors, si no també servidors i dispositius per manejar tota aquesta informació.

La automatització, clau en els audiovisuals per museus

En la gestió de tots aquests equips audiovisuals entra en joc el factor que resulta clau tan a nivell econòmic com també a nivell de resultats i aplicacions: la automatització de les instal·lacions audiovisuals per museus.

“Els museus estan constantment buscant maneres de millor l’experiència global del visitant, i la instal·lació de mitjans audiovisuals són una eina eficaç.”

Per exemple, les plataformes multi-pantalla s’han convertit en un pont entre la tecnologia actual i els “tresors” d’ahir que conviden als visitants a participar activament de l’exposició. Tot i així, si no tenim en compte l’automatització d’aquests equips, el resultat pot no ser el esperat. No obstant, en Eikonos ho fem fàcil. Com experts en instal·lacions fixes, posem al servei de les empreses la tecnologia més innovadora i que respon al nou llenguatge: una comunicació més personalitzada que busca interactuar de forma individual amb cada un dels usuaris.

En aquest sentit, els sistemes informàtics i la automatització són elements fonamentals en les instal·lacions audiovisuals dels museus avui en dia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.