16 junio

6 consells per realitzar una sessió de fotos professional en interiors

Et volem transmetre alguns consells i secrets de il·luminació i posta en escena d’un espai per aconseguir grans fotos d’interior. Aquests inclouen la forma d’abordar la il·luminació, el flash, l’estil, on col·locar o com ser creatiu.

A continuació et deixem 6 consells en els que no volem parlar d’ajustos de càmera, si no més bé els principis generals per aconseguir la captura perfecta i cerciorar-te que l’escena es veu bé.

1. Il·luminació clau per fer el tiro:

Per les preses en interiors més que en qualsevol altre, la il·luminació és clau. Per començar, hauries d’encendre totes les llums de l’habitació. Això ajuda a afegir profunditat i a incrementar la variació del color. Assegurat de que no hi ha reflexes en quadres, miralls i finestres i després mira si necessites llums addicionals.

Les sessions amb llum natural són les millor però en la majoria dels casos necessitaràs incloure il·luminació addicional sense perdre aquesta imatge natural. L’objectiu serà trobar una llum d’aspecte natural i realista en tot el marc.

Per a una sessió de fotos professionals necessitaràs equips professionals pel que comptar amb assessoria tècnica especialitzada i equips de il·luminació de lloguer serà fonamental.

2. El flash és el teu amic:

La il·luminació és fonamental per fer una bona captura, pel que el flash és una necessitat en moltes situacions on la il·luminació és tènue o en les que el necessites per equilibrar les llums exteriors i interiors.

“La clau per una bona il·luminació és l’assaig i error, ja que cada habitació és diferent i cada font de llum és diferent.”

Petits flashos portàtils són molt útils per l’establiment i la difusió de la llum en una habitació fosca. Els flashos més grans permeten una major distribució de la llum, però poden ser massa grans i en un interior no molt ampli, poden resultar molests.

3. El flash és el teu enemic:

Poden ser molt útils però també poden ser la teva pitjor malson.

Un flash fora de la càmera pot ser de gran abast i ha de fer-se servir amb prudència. Sempre és recomanable veure els resultats amb llum natural i després analitzar si fa cal el flash.

Una forma d’ajudar a disparar amb només llum natural és disparar amb temps d’exposició més llargs, com un parell de segons. Això permet a la càmera absorbir la llum. Tot i així, hauràs de vigilar amb finestres i portes que no facin malbé l’efecte.

4. L’estil és una part important: 

Ja sigui per una revista o per una immobiliària, l’estil de l’habitació és un pas important en el procés- De la mateixa manera que els models necessiten temps pel vestuari, maquillatge i perruqueria per les sessions d’estudi, és necessari donar temps per condicionar l’habitació i preparar el rodatge.

5. Dispara cap a les cantonades: 

Aquest és un dels consells més importats a la fotografia d’interiors i és molt simple: disparar a la cantonada d’una habitació per fer que l’espai sembli més gran.

“De la mateixa manera que el funcionament dels millars, disparant en una cantonada aconseguir que una habitació sembli més gran i més habitable.”

Quan es dispara directament cap a una paret, pot fer que l’habitació sembli més plana, i, a vegades les parets es poden arribar a doblegar curiosament en càmera. Mira qualsevol de les principals revistes d’interiors i veuràs com les cantonades són el millor lloc per fotografiar.

6. Sigues creatiu:

Aquest és un d’aquells consells que sempre es recomanen: ser creatiu amb les teves fotografies i no tinguis por a provar alguna cosa nova.

Pots provar coses noves amb la il·luminació o utilitzant diferents objectius. Pots experimentar amb cada fotografia i en general obtindràs uns resultats millors del que podries esperar en un principi.

Cada sessió de fotos professionals presenta nous reptes de il·luminació i nous espais per treballar pel que a la fotografia d’interiors requereix un ampli coneixement. Aquests consells representen un punt de partida d’alguns fonaments que t’ajudaran en les teves sessions professionals d’interior.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.