09 abril

6 consells per fer el millor timelapse de vídeo

El timelapse és una tècnica de moda en projectes audiovisuals cada cop més s’utilitza en la fotografia i el cine ja que amb ella s’aconsegueixen efectes espectacular en una imatge. Aconseguir bons resultats en un timelapse de vídeo és complicat ja que verdaderament no és una tècnica senzilla de dur a terme si no som fotògrafs o professionals del sector audiovisual.

Tot i així, pots intentar-ho i per això et deixem 6 consells molt útils per fer un timelapse de vídeo de la millor qualitat. Presta atenció! 

1.- La bona planificació és la base de tot 

La gravació d’un timelapse es produeix durant un període de tems més o menys llarg i és necessari planificar bé tota la gravació per tenir en compte els aspectes més importants. Per exemple, si volem  gravar una posta de sol, necessitarem saber exactament a quina hora es pon el sol en el lloc en el que farem el nostre timelapse, la seva orientació i altres factors que poden influir. A més a més, és important arribar amb la suficient antelació per preparar tot el material que necessitarem. 

2.- El interval de les captures

Per fer un timelapse, generalment s’utilitzen càmeres fotogràfiques. A través de la successió d’aquestes preses s’aconsegueix l’efecte vídeo en timelapse. Per això és molt important fixar cada quant temps anem a fer les nostres captures per a que l’efecte que aconseguim sigui el esperat, sense salts en el procés i amb una evolució constant.

Si fixem un interval molt gran, la velocitat del nostre timelapse de vídeo serà major i a l’inrevés. Per tant, haurem de tenir en compte la velocitat a la que es movent els elements que anem a capturar per fixar un interval en les nostres captures. 

3.- L’eina bàsica: el trípode

El menor moviment de la càmera durant el timelapse pot fastidiar tot el treball realitzat. És important que la càmera quedi totalment immòbil i per això necessitarem un trípode robust que no es mogui ni vibri. 

4.- La clau del timelapse: un bon enquadrament

Trobar el millor enquadrament serà amb tota probabilitat la decisió més important en la gravació del timelapse. Si ho fem en un exterior, convé passejar-se per la zona per trobar la ubicació més adequada. Per les preses d’interior buscarem el punt exacte en el que es mostri a la perfecció allò que volem ensenyar. Per exemple, en un timelapse de la construcció d’un plató de la televisió, la càmera ha de poder voler-ho tot l’espai en el que es va a realitzar l’acció. 

Técnicas para un timelapse de video

5.- La base del timelapse: l’enfocament

Un timelapse mal enfocat és un treball mal fet. És important que aquest enfocament sigui manual per enfocar-ho amb precisió que allò que més ens interessa i mantenir-ho durant la gravació. 

6.- Pensa en els teus subministraments 

Durant el temps que dura la gravació del timelapse de vídeo, sobre tot si la farem en un lloc remot, necessitarem menjar i beguda suficient. Per altra banda, si ho fem a l’exterior al hivern necessitarem la roba d’abric. Si és a l’estiu, no podem obligar la protecció solar amb cremes i gorres.

Seguin aquests consells podràs fer el teu propi timelapse fàcilment “a casa” amb una càmera fotogràfica. Actualment, els programes d’edició de vídeo permeten fer un timelapse a través d’un vídeo a velocitat “normal”. TDe totes maneres, convé tenir sempre present aquests consells per aconseguir un resultat de major qualitat. Si el que busques és un timelapse professional pels teus esdeveniments d’empresa, pots contactar amb nosaltres i t’ajudarem. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.