27 septiembre

5 consells per realitzar amb èxit un rodatge amb l’ajuda de professionals

La producció audiovisual és considerada com una de les àrees de la gestió de projectes que requereix més dedicació. Per ajudar-te, et donem 5 consells per realitzar un rodatge amb èxit.
S’ha de tenir en compte la preparació prèvia i normalment requerirem un equip tècnic que ens indiqui com organitzar un rodatge.

Pla de rodatge amb professionals

El pla de rodatge inclou totes les particularitats de la producció audiovisual, així com el material necessari (del qual disposarem o haurem de llogar).
Un dia més de feina del que està planificat pot suposar un daltabaix. Només amb el cost del personal i el lloguer de material és possible que arribem a un estat de pèrdua en el pressupost que inicialment teníem tancat. No organitzar un rodatge de forma correcta podria suposar redissenyar el pla i comunicar a tot l’equip els canvis pertinents.

5 consells per realitzar un rodatge reeixit amb professionals

Quan es realitza una producció audiovisual hem de tenir cura de cada detall.
El nostre deure és organitzar la feina de tal manera que puguem automatitzar el nombre més gran de tasques i basar les nostres decisions en mètriques objectives. Però, com aconseguir-ho?

  1. Crea un full de ruta: des d’un principi has de tenir clar el que vols fer. Dissenya un document que plasmi cada tasca que s’ha de portar a terme. Aquest document et servirà de guia i suport per totes les fases posteriors i el podràs entregar a les agències i empreses externes amb les quals operis.
  2. Decidir la duració del vídeo: abans de començar el rodatge és aconsellable decidir la duració que tindrà el vídeo. Primer de tot tingues en compte el canal que pretens utilitzar per projectar-lo, ja que no és el mateix un vídeo promocional per a la xarxa, que un vídeo per mostrar a distribuidors o accionistes. Cada un té un objectiu diferent i, per tant, han d’estar estructurats de manera diferent. Passa el mateix si parlem d’espots publicitaris, en els quals haurem de tenir en compte el nombre de versions que ens demana el client en el moment de gravar els plans necessaris per així després editar-los adequadament. Tenint-ho tot per escrit, també et faràs una idea del material que s’utilitzarà en la gravació i edició.
  3. L’ús d’un guió: les teves idees han d’estar recollides en un text, el qual haurà d’estar acompanyat de les anotacions que indicaran com es plasmarà en imatges. Aquest guió és la base de la preproducció i el secret d’un bon rodatge.
  4. Elaborar un pla de producció, clau de l’èxit: perquè el dia del rodatge surti com s’ha plantejat, el més recomanable és tenir un pla de producció en el qual s’especifiquin ubicacions, plans, càmera que s’utilitza en cada pla, extres, vestuari, personatges, si hi ha locució o no, qui haurà d’actuar i quin serà el material a utilitzar. De la mateixa manera, la qualitat del vídeo dependrà de l’equipament que s’utilitzi per gravar, així que és recomanable contractar una empresa amb experiència en rodatges, tant en exterior com en interior.
  5. La postproducció audiovisual: consisteix en l’edició de material gravat: incloure so, veu en off o música, efectes especials i transicions, entre d’altres.

Vols un pressupost personalitzat? Parlem-ne!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.