10 enero

5 consells per prevenir els errors en una realització en directe

Sempre que utilitzem tecnologia és possible que falli  alguna cosa. No hi ha res infalible, així que, saben això, ens posarem a preparar per saber actuar en aquests casos. Quan parlem d’una realització en directe, aquest aspecte és fonamental ja que els errors no es poden dissimular i no hi ha molt temps per corregir-los.

Posem per exemple un plató de televisió que s’emet en directe a nivell nacional. Què succeeix si alguna cosa falla? La prevenció i l’actuació ràpida serà la solució. Tot i així, les realitzacions en directe no s’utilitzen només en televisió. En una gran conferència, es pot usar la realització en directe per a que tots els assistents puguin veure el que succeeix en l’escenari o en altres espais, sense moure’s del seu seien o a través d’altres pantalles en esdeveniments en streaming en directe.

A EIKONOS ja us hem deixat alguns consells per aconseguir realitzacions en directe més professionals. En qualsevol cas, sempre poden aparèixer imprevistos o errors tècnics, i per això hem preparat aquests 5 nous consells fonamentals per saber què fer e cada cas i minimitzar al màxim el risc de que passi qualsevol cosa:

1.- Dimensiona pensant en els imprevistos de la realització en directe

Quan et presenten un pressupost per a la realització en directe, no només val fixar-se en el cost per decidir si t’encaixa o no. Cal valorar els equips dels que disposes, com milloraran la realització i com et poden ajudar davant d’un imprevist.

Per exemple, pensa en un pressupost que contempla 5 càmeres: 3 per a plans generals i dos per a plans curs. El fet de tenir 5 càmeres i no 3 enriquirà la realització gràcies ala possibilitat de tenir més recursos visuals, poder utilitzats diferents angles i plans, etc. A més, et donarà més seguritat pel fet de que si una de les càmeres falla, disposes de 4 més per poder resoldre el problema de forma ràpida.

2.- Revisa el material tècnic i les connexions

Aquesta serà una tasca pel teu proveïdor d’equips audiovisuals i d’equip tècnic. El primer que hem dit en aquest article és que la tecnologia no és infalible i si treballes amb un proveïdor de material professional com EIKONOS, és el primer que valoren i a tenir en compte: revisar tots els equips i comprovar que funcionen i es comuniquen correctament.

3.- Prepara material de reemplaçament

Tot i tenir els equips funcionant correctament i ben connectats entre ells, a vegades pot haver errors inesperats. En aquests casos, degut a la immediatesa de les realitzacions en directe, convé tenir equips de reemplaçament ja que no hi haurà temps per a que un tècnic pugui reparar un fallo. Així estarem previnguts i preparats.

Normalment, aquest material de backup ja es contempla en els pressupostos dels proveïdors com una assegurança fonamental del que no es pot prescindir si es vol oferir un bon servei amb garanties.

4.- Manté la coordinació amb l’equip

Hem comentat com prevenir els errors tècnics, però en una realització en directe, el personal i els professionals juguen un paper important; tan els que estan davant com els de darrere les càmeres. La comunicació entre tots els membres és una cosa bàsica que en cap cas pot passar-se per alta.

Has de saber el guió de l’esdeveniment i la planificació, i compartir-ho amb tot l’equip en forma d’escaleta. En alguns casos pot ser interessant contemplar l’opció de tenir un regidor professional en contacte amb el realitzador de vídeo, els tècnics de so i il·luminació…

5.- Prepara un plan B per “imprevistos previsibles”

Després de tot el que hem comentat, el risc a que passi alguna cosa inesperada serà mínima. Tot i així, hi ha elements que no podem controlar i que a vegades convé valorar prèviament. Per exemple, en una realització en exterior, cal tenir en compte la climatologia, el soroll del carrer, del tràfic, o de la gent, o els canvis de la llum.

Com hem dit, les empreses proveïdors de material audiovisual ja tenen aquests factors a tenir en compte i inclouen en els pressuposts aquestes desviacions en funció del tipus d’esdeveniment i els condicionats amb la localització o el públic.

A EIKONOS tenim el material audiovisual i l’equip tècnic necessari per fer que les teves realitzacions en directe surtin segons lo previst. Si necessites assegurar els resultats i prevenir riscos, contacta amb nosaltres. Parlem!

Guardar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.