19 febrero

10 exemples espectaculars de videomapping

El videomapping és una projecció a gran escala de vídeo sobre una superfície real i fixe i representa una de les tècniques d’imatge més innovadores en l’àmbit audiovisual. Potser l’has vist en algun vídeo viral o en un mitjà de comunicació, o bé has tingut a oportunitat de gaudir en directe d’una projecció sobre algun edifici emblemàtic.

No és el mateix veure una publicitat de 20 segons a la televisió que ser testimoni dels efectes d’un videomapping; l’impacte d’aquest és definitivament major. Gràcies a aquesta tècnica podem veure l’edifici més famós de la ciutat distorsionar-se o podem observar com el seu perímetre esdevé el protagonista d’una escena de cine o bé com acull una animació futurista plena de colors i textures.

Hem realitzat una selecció de deu exemples de videomapping que han sorprès milions de persones. Comencem?

Campanyes de videomapping que no et pots perdre

  1. Burberry-Beijing: la marca de moda britànica va utilitzar la tècnica de videomapping per a inaugurar la seva tenda a Pequín. Per fer-ho, va planificar una desfilada en el qual gairebé no es podia diferenciar la realitat del que era virtual, per a sorpresa de tots els assistents.
  2. Nike-Building Twist: la marca esportiva va voler sortir-se dels patrons clàssics amb la presentació de “Nike free super-flexible”. Van aprofitar per fer una projecció al Yokohama Red Brick Warehouse, un destacat edifici del Japó. Els assistents podien participar en l’espectacle controlant els moviments a través d’una sabata que estava connectada a controls de pressió.
  3. Nike-Explosive wáter projections: Nike adora els espectacles visuals i sensitius que ofereix el videomapping i no van dubtar en tornar a utilitzar aquesta tècnica quan van llançar les Jordan Melo M8, inspirades en el jugador de la NBA Carmelo Anthony. En aquesta ocasió, la projecció la van fer sobre les aigües del riu Hudson, a Nova York. El resultat fou impressionant.
  4. Louis Vuitton: la casa de moda va optar per projectar la seva història a la superfície d’un baül. A través d’un curtmetratge van mostrar els equipatges més representatius de cada etapa evolutiva de la firma.
  5. Adidas: la gran ensenya esportiva es va traslladar fins al “Palais di Pharo”, a França, per a mostrar diferents opcions esportives i que tots poguessin sentir l’emoció de competir.
  6. Sony-Realtime: quan Play Station va llançar la seva video store, Sony va voler fer-ho per la porta gran i va confiar en les agències Marsgmallow Laser Feast i Studio Output per a crear experiències cinematogràfiques al Regne Unit. Es van recolzar en el videomapping per a realitzar projeccions èpiques en un espai blanc tancat.
  • Samsung-Explore Your Dual World: el llançament del mòbil Galaxy S Duos fou únic. El gegant tecnològic va realitzar una projecció sobre el rostre d’una persona i el físic semblava que es transformava a mesura que transcorrien les imatges en moviment.
  • Asus-interactive System: Asus va instal·lar una rampa de skateboard i va fer la projecció sobre aquesta. Els efectes van ser increïbles perquè les imatges interactuaven amb els moviments dels skaters.
  • New Balance Sneaker: tots els espectadors van sentir com si visquessin una realitat alternativa quan es van llançar les New Balance 1300. Les projeccions semblaven superar la realitat.
  • Ralph-Lauren-Experience: el videomapping va ser la millor estratègia de la marca de luxe per a acostar-se al públic urbà. Per a fer-ho, va utilitzar les façanes més emblemàtiques de Nova York i Londres per a narrar la seva història.

Vols provar el videomapping el 2020? Estàs al lloc indicat. Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.