03 marzo

Les infinites possibilitats de la realitat augmentada

Les possibilitats de la realitat augmentada cada vegada són més amplies, ja que el seu ús s’ha estandarditzat. Actualment és habitual trobar-la tant en projectes d’oci, com en empresarials i particulars.

La realitat augmentada és una tecnologia que permet la superposició de formes virtuals sobre la nostra visió. A nivell pràctic, el que fem és posar-nos unes ulleres dissenyades especialment per això i, quan les engeguem, el que veiem és el nostre entorn modificat i “ampliat” amb continguts virtuals, en ocasions absolutament espectaculars.

Per exemple, en el cas del sector immobiliari, podríem visitar un habitatge i amb les ulleres observar com quedarien uns mobles que en realitat no hi són. En el cas de l’arquitectura, podríem escollir materials i acabats gràcies a la projecció d’elements durant la construcció. En el cas dels esdeveniments, les seves opcions són infinites, ja que s’hi pot acudir amb exemples de realitat virtual en estands i fires, congressos o fins i tot reunions per ampliar la nostra proposta de valor.

Origen de la realitat augmentada

Va ser l’any 1992 quan es començava a parlar de la realitat augmentada gràcies a Thomas P. Caudell, un científic de renom que va sentir la necessitat de simplificar processos per estalviar temps.

Va ser així com va proposar una tecnologia que, mitjançant una pantalla, guiés als treballadors en els processos de muntatge. Tot i que inicialment el seu plantejament no va tenir èxit, va ser arran d’aquest fet que va néixer el terme “realitat augmentada”.

Exemples d’ús de la realitat augmentada en diferents esdeveniments

T’exposem a continuació algunes opcions per a treure-li el màxim profit a la realitat augmentada en esdeveniments de diferents sectors.

Videojocs. És un dels entorns més propicis per a aprofitar l’enorme potencial de les noves tecnologies. Sens dubte, es tracta d’un dels espais en el qual la realitat augmentada ha tingut més repercussió i on més ha evolucionat, brindant als usuaris experiències cada vegada més reals. Sens dubte, s’ha convertit en un element clau en esdeveniments i campanyes de llançament.

Medicina. La realitat virtual s’ha convertit en una gran aliada dels professionals sanitaris. Gràcies a ella, els metges tenen accés a informació d’alta qualitat per a prendre decisions abans de, per exemple, una intervenció quirúrgica de risc. 

Moda. Les marques tenen la capacitat de mostrar les seves col·leccions a través de la realitat virtual. La tecnologia no té perquè substituir les passarel·les, sinó que les complementa, fent més atractiu l’accés a l’alta costura a través d’aquesta solució digital.

Logística. Les empreses automatitzen processos coneixent exactament el funcionament de cada línia o equip de treball.

Educació. Tot s’aprèn de manera més amena a través del joc i la interacció. Les editorials ho saben i la realitat virtual és un gran atractiu en fires del sector. Per altra banda, la realitat augmentada té un paper clau en la gamificació de continguts culturals i docents.

Restauració. Millora les experiències que s’ofereixen en hotels i restaurants mentre els comensals “assisteixen” a espectacles després del sopar o dinar.

Real estate. Abans de comprar un apartament, cada vegada més persones recorren a aquesta tecnologia per a “projectar” els elements decoratius i acabats desitjats en el pis nou.

Museus. La realitat augmentada ofereix a museus i sales d’exposicions un sense fi de possibilitats interactives que milloren considerablement l’experiència de l’usuari, tot multiplicant el seu grau de satisfacció.

Si tens diversos esdeveniments programats aquest any i vols sorprendre els assistents, inclou la realitat virtual a la teva posada en escena. T’agradaria rebre assessorament personalitzat d’una empresa amb experiència en audiovisuals? Confia en Eikonos. Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.